ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αισθητική αναβάθμιση για μια ψαροταβέρνα με ιστορία

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Το εστιατόριο Filiotis by the Sea, που βρίσκεται τοποθετημένο εκεί που σκάει το κύμα, αποτελεί μια οικογενειακή ψαροταβέρνα με ιστορία πέραν των 35 χρόνων.

Η ψαροταβέρνα, όπως λέει και το όνομά της, βρίσκεται πάνω στο κύμα. Εκεί στην παραλία της Τίμης, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο Πάφου, ο στενός χωματόδρομος οδηγεί στην παραδοσιακή αυτή ψαροταβέρνα που έχει ανανεωθεί αισθητικά, διατηρώντας όμως την υψηλή ποιότητά της. Αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι αν δεν παραλάβουν από τις βάρκες τους ή άλλους ψαράδες φρέσκο ψάρι για την ημέρα, πιθανότατα δεν θα ανοίξουν!

Ο καλυμμένος al fresco χώρος πάνω στο κύμα δημιούργησε ένα ολόλευκο σκηνικό που δεν το βρίσκεις συχνά στην Κύπρο, παρά μόνο σε ελληνικά νησιά.

Οι παραδοσιακές άσπρες καρέκλες και τα καρό τραπεζομάντηλα δένουν με το όλο σκηνικό και ο παφλασμός των κυμάτων, σχεδόν κάτω από τα πόδια σου, σε χαλαρώνει και σε προετοιμάζει για μια γαστρονομική εμπειρία. Παραδοσιακά ορεκτικά, με φρέσκες πρώτες ύλες και ωραίες αλοιφές, αλλά και επιλογές σε φρέσκο ψάρι, αναλόγως εποχής και θάλασσας επιτρέπουσας.

Παρόλο που όλοι θα σκέφτεστε ότι είναι φθινόπωρο (στην Πάφο είναι ολόχρονα καλοκαίρι), θεωρώ ότι είναι η καλύτερη εποχή για να απολαύσεις ψάρι πάνω στη θάλασσα. Δεν είναι τόσο ζέστη για να καθίσεις έξω και ο τουρισμός έχει «σπάσει»! Στην πρόσφατη επίσκεψή μας, πέραν από τα καθιερωμένα τηγανητά καλαμαράκια και χταπόδι στα κάρβουνα, πετύχαμε φρέσκα μπαρμπούνια στο τηγάνι, που σε συνδυασμό με τις φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες μας άνοιξαν την όρεξη περεταίρω. Και γι’ αυτό απολαύσαμε ορφό (ροφό) στον φούρνο με βραστά χόρτα. Εννοείται δεν φεύγεις χωρίς να σε τρατάρουν εποχιακά φρούτα και λιβανέζικο «μαχαλεπί» ή άλλο σπιτικό γλυκό!   

Γενικά, θα έλεγα ότι η ποιότητα του φαγητού, σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα, τη θέα, αλλά και την εγκάρδια φιλοξενία των ιδιοκτητών του, κατατάσσει τον Filiotis by the Sea ως μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της δυτικής πλευράς του νησιού. Για κρατήσεις και εξυπηρέτηση, η Έλενα είναι πάντα εκεί, ευδιάθετη και ευγενική!

#pafianontour #santinpafoeneshi