ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Akamascleanup: Aποστολή εξετελέσθη

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

«Εθέλω» σημαίνει «θέλω πολύ» και πρόκειται για το ρήμα από το οποίο προέρχεται η λέξη «εθελοντισμός». Εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Την Kυριακή 16 Σεπτεμβρίου, η εκστρατεία της εφημερίδας "Καθημερινή" #Akamascleanup παίρνει σάρκα και οστά, φοράμε σωσίβια, γάντια, παίρνουμε σακούλες ανασκουμπωνόμαστε, μπαίνουμε στις βάρκες του Latchi Watersports Centre και σαλπάρουμε με σκοπό να νιώσουμε αυτό το συναίσθημα του εθελοντή. Η διάθεσή μας είναι ανεβασμένη, δεν συνάδει καθόλου με τη φασίνα που μάς περιμένει. Τραγουδάμε, γελάμε και απολαμβάνουμε το κύμα που μάς δίνει στιγμές ανεβασμένης αδρεναλίνης και το μπλε της θάλασσας. 

Μικροί και μεγάλοι, όλοι συγκινητικοί και ετοιμοπόλεμοι για γενική καθαριότητα στις όμορφες απομονωμένες παραλίες του Ακάμα. Φοντάνα Αμορόζα, Ακτή Αρναούτη, Blue Lagoon και Αμφιθέατρο: και οι τέσσερεις ήταν υπέροχες και γεμάτες σκουπίδια. Χαρτιά υγείας, σακούλες, πλαστικά μπουκάλια. Το δύσκολο έργο ξεκινάει, οι σακούλες γεμίζουν η μια μετά την άλλη. Τα παιδιά παραδειγματίζονται, βοηθούν και παίρνουν τρία σημαντικά μαθήματα. Μαθαίνουν για την αξία του εθελοντισμού, μαθαίνουν να διατηρούν το περιβάλλον καθαρό και να σέβονται αυτόν τον τόπο. Τα παιδιά είναι το μέλλον και, αν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον, θα πρέπει να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας σ’ αυτά. Εμείς ούτως ή άλλως αποτύχαμε οικτρά, σκέφτομαι καθώς μαζεύω πατημένα μπουκάλια από νερό και σακουλάκια των κρουασάν.

Ο απολογισμός ήταν ένας τόνος από σκουπίδια. Μια βουτιά στα δροσερά νερά του Blue Lagoon επιβραβεύει τους κόπους μας. Νιώθουμε ικανοποιημένοι, καθαρίσαμε τη φύση, δώσαμε όμορφα παραδείγματα στα παιδιά μας και γυρνάμε πίσω με αυτή την αίσθηση της περηφάνιας. Εσύ τώρα που θες να απολαύσεις τη φύση, όπου κι αν βρίσκεσαι, φρόντισε να μην αφήσεις το σκουπίδι σου, μάζεψε τη μόλυνσή σου, άσε λίγη φύση και για τις επόμενες γενιές και εκπαίδευσε τα παιδιά σου να αγαπάνε αυτόν τον τόπο τόσο ώστε να μη χρειάζεται κανένας εθελοντισμός να τον γιατρέψει από τις πληγές που προκαλεί ο άνθρωπος.

#Akamascleanup