ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αόρατος»: Το gin που μυρίζει Κύπρο

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Σίγουρα έχετε προσέξει ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης με ένα ποτήρι gin στο χέρι. Ένα συναρπαστικό spirit με πολλές χιλιάδες φανατικούς οπαδούς το gin πλέον έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αφού μπορείτε να το βρείτε εύκολα παντού.

Ένα καινούριο gin όμως έκανε την εμφάνισή του στην κυπριακή αγορά, αλλά αυτή τη φορά δεν μας ήρθε από το εξωτερικό αλλά από ένα κυπριακό αποστακτηρίο. Το πρώτο ολοκληρωμένο artisan αποστακτηρίο που ιδρύθηκε στην Κύπρο με στόχο την παραγωγή premium handcrafted αποσταγμάτων, το Aristides Distilling λάνσαρε το premium dry gin «ΑΟΡΑΤΟΣ». Πρόκειται για το πρώτο κυπριακό gin που αρχικά θα κυκλοφορούσε στην αγορά τον Μάρτιο αλλά ο κορωνοϊός άλλαξε τα πλάνα τους, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Τολμώντας κάτι διαφορετικό ο Άρης και η Μαριάννα, ιδρυτές και ιδιοκτήτες του Aristides Distilling, λάνσαραν την πρώτη από τις τρεις συνταγές gin που έχουν ετοιμάσει αποκλειστικά από κυπριακά βότανα.

Αιχμαλωτίζοντας την ευωδία και τα αρώματα της κυπριακής ορεινής φύσης, το premium dry gin, το οποίο παράγεται, κατασκευάζεται και εμφιαλώνεται σε μοντέρνο artisan αποστακτήριο στην Κύπρο συνδυάζει 10 βιολογικά κυπριακά βότανα. Βότανα τα οποία επιλέγονται πολύ προσεκτικά από κύπριους παραγωγούς από διάφορα μέρη της Κύπρου.

Ένα ποτό που σου ξυπνά διάφορα συναισθήματα με ισχυρό το στοιχείο του αρκεύθου και τα έντονα αρώματα, το gin αυτό ενσωματώνει ξεχωριστά κυπριακά στοιχεία. Απαλό και αρωματικό αλλά συνάμα ιδιαίτερο, ο «ΑΟΡΑΤΟΣ» αποστάζεται χρησιμοποιώντας επιλεγμένα άγρια μούρα αρκεύθου ενδημικών ποικιλιών, γνωστά στην Κύπρο ως «αόρατος». Συνδυαστικά ο αόρατος μαζί με τα υπόλοιπα πολύτιμα τοπικά βότανα δημιουργούν ένα ιδιαίτερο μείγμα, το οποίο αποτελεί μια μοναδική έκφραση των βουνών της Κύπρου.

Ακολουθήσαμε τη συμβουλή του Άρη να δοκιμάσουμε το gin «straight», δηλαδή χωρίς κάποιο τόνικ, σε ένα μικρό ποτήρι ώστε να ανακαλύψουμε τα αρώματα και τη γεύση χωρίς να επηρεάσει κάτι το ποτό, σχηματίζοντας τη δική μας άποψη και οπτική, η οποία θα βοηθήσει τη μετέπειτα απόφασή μας να επιλέξουμε κάποια από τις προτάσεις του distiller (μπορείτε να τις βρείτε εδώ https://aristidesdistilling.eu/serving-suggestions/) είτε κάποιο άλλο προϊόν που θα μας άρεσε να συνδυάσουμε. Προσθέτοντας είτε λεμόνι είτε αγγουράκι είτε λεβάντα είτε ό,τι άλλο επιλέξει ο καθένας ξεχωριστά, το κυπριακό στοιχείο θα είναι έντονο με αποτέλεσμα να θυμίζει κάτι από Κύπρο. Την παράδοση, τα τοπία και τα βουνά της νησιού, κάνοντας το gin αυτό ακόμη πιο ιδιαίτερο και σίγουρα ολοκληρωτικά made in Cyprus.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο «ΑΟΡΑΤΟΣ» έχει κατακτήσει πλέον μια θέση στο μπαρ μας και αναμένουμε σύντομα να δοκιμάσουμε και τα νέα spirits του Aristides Distilling.