ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απολαυστικό ταξίδι γεύσεων στο Pier One

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των αυθεντικών γεύσεων και των αισθήσεων, απόλαυσαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, γευσιγνώστες, επιχειρηματίες, γνωστές προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής και καλλιτέχνες, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο Grand Opening Event του Pier One Cafe Restobar στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Την απολαυστική βραδιά γευσιγνωσίας δίπλα στη θάλασσα, σφράγισε με την παρουσία του ο διάσημος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, ενώ η άψογη αισθητική του Pier One που αποπνέει τον αέρα ενός superyacht που έχει αράξει στην προβλήτα του λιμανιού, μάγεψε τους παρευρισκόμενους.

Η κα Γεωργία Δελλά Senior Marketing Manager, καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους επεσήμανε ότι το Pier One είναι ένα καφεστιατόριο και bar για όλες τις ώρες της ημέρας, με fusion δημιουργίες και έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση. Στόχος μας πρόσθεσε, είναι να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο προορισμό για πρόγευμα και καφέ, για ένα απολαυστικό μεσημεριανό ή για ένα επαγγελματικό γεύμα ή δείπνο. Τα ποιοτικά και εκλεκτά κρασιά από την μοναδική κάβα του Pier One ανέφερε η κα Δελλά, συνοδεύουν αρμονικά το φαγητό, ενώ τα ευφάνταστα signature κοκτέιλ φτιαγμένα από τους εξειδικευμένους mixologists κάνουν τη νύχτα ακόμα πιο μεθυστική. Το Pier One, κατέληξε, είναι ένας μοναδικός χώρος που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη για να προσφέρει απολαυστικά ταξίδια γεύσεων και αρωμάτων.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ο οποίος υπογράφει το μενού του Pier One, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, τόνισε πως με έμπνευση τη γαστρονομική κουλτούρα από διάφορα μέρη του πλανήτη και με γνώμονα τα αγνά υλικά, οι συνταγές επαναπροσδιορίζονται και μεταμορφώνονται σε πρωτότυπα πιάτα που αναδεικνύουν την ποιότητα, τη γεύση αλλά και την αισθητική. Βασική αρχή της κουζίνας, υπέδειξε ο διακεκριμένος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, είναι η αγάπη, η δημιουργικότητα και ο αυτοσχεδιασμός.

Ο σεφ του Pier One Βαγγέλης Μωραΐτης, αναφέρθηκε στην πρώτη επαφή που είχε πριν από μερικά χρόνια με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή Master Chef ως διαγωνιζόμενος και υπογράμμισε τη σημασία της γνώσης και της εμπειρίας που αποκόμισε από τη συνεργασία του με το γνωστό σεφ.  Ο Βαγγέλης Μωραΐτης εξήγησε επίσης τη φιλοσοφία των συνταγών, αποκάλυψε τα highlights των fusion δημιουργιών και σημείωσε ότι τα εκλεκτά πιάτα από τη διεθνή κουζίνα, έχουν στοιχεία και πινελιές τόσο από τη Μεσόγειο και την Ευρώπη όσο και από την Άπω Ανατολή και Λατινική Αμερική. Σχολιάζοντας την αφοσίωση που χαρακτηρίζει την ομάδα του Pier One, τόνισε ότι είναι το σημαντικότερο στοιχείο της επιτυχίας, καθώς υπάρχει σύμπνοια, ομαδικότητα και αλληλοσεβασμός, γεγονός που καθιερώνει είπε, το χώρο ως ιδανικό για απολαυστικό φαγητό, ποτό και χαλάρωση.

Οι παρευρισκόμενοι που εντυπωσιάστηκαν από το υπέροχο σκηνικό που συνθέτει το χώρο, διείσδυσαν ακόμη περισσότερο στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική προσέγγιση και φιλοσοφία του Pier One, μέσα από τις περιγραφές του δημιουργού αρχιτέκτονα Μηνά Κοσμίδη, ο οποίος εξήγησε ότι η αποβάθρα, η θάλασσα, το παλιό λιμανάκι και η νέα Μαρίνα που ξετυλίγονται στα μάτια του επισκέπτη, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό του μεγαλοπρεπούς μεταλλικού κτιρίου. Το μπαρ πρόσθεσε ο Μηνάς Κοσμίδης, αποτελεί πόλο έλξης και φωτιζόμενο τη νύχτα καλεί τους περαστικούς να ανακαλύψουν το χώρο, ενώ το σμήνος των ροζ μεταλλικών φλαμίνγκο συμβολίζει την ελευθερία, την ομορφιά και τη χαρούμενη διάθεση. Η επίπλωση κατέληξε, σε αποχρώσεις μπεζ και μπλε (άμμος - θάλασσα) με ροζ πινελιές, συνθέτει την τελική εικόνα της αφήγησης της ιστορίας του Pier One.

Η βραδιά αποτέλεσε για τους προσκεκλημένους μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, καθώς απόλαυσαν ευφάνταστα πιάτα με φίνες γεύσεις, όπως sushi mix platter, σολομό με αφρό ρόκας και ταρτάρ μάγκο, beef tartar με παρμεζάνα και λάδι τρούφας, super seeds salad με βινεγκρέτ κεράσι, greek salad με μους φέτας και τρίχρωμες τομάτες, κοτόπουλο καρπάτσιο με moroccan sause, ravioli με πατάτα Περού και καπνιστή σάλτσα, χοιρινή πανσέτα με baby πατάτα, chicken stewart με γλάσο σόγιας και αρωματικό κους κους και τραγανή γαρίδα με σάλτσα από καραμελωμένο καρύδι και sweet chilly. Τις μοναδικές γευστικές εκπλήξεις του Pier One, συμπλήρωσαν τα  ευφάνταστα signature cocktails και η τριλογία γλυκών Mojito millefeuille baba berry.