ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αριάδνη: Μεζέδες χωρίς ιδιαιτερότητα σε χαμηλές τιμές

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Η οικογενειακή ταβέρνα Αριάδνη βρίσκεται στο χωριό Βάσα Κοιλανίου της επαρχίας Λεμεσού και προσφέρεται για εκδρομή το Σαββατοκύριακο, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στα οινοποιεία (Αργυρίδη ή Ζαμπάρτα) και τα μουσεία της περιοχής.

Η διακόσμηση είναι η συνήθης παραδοσιακή, χωρίς ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, με το μόνο ίσως αξιοσημείωτο στοιχείο την εντυπωσιακή θέα των βουνών από τον εξωτερικό χώρο. Η φασαρία κι ένας μικρός χαμός τις πολυάσχολες μέρες πρέπει να είναι αναμενόμενη, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι θαμώνες είναι οικογένειες με παιδιά.

Το μενού ανακοινώνεται προφορικά και είναι απλό: προσφέρονται μεζέδες και μικρός αριθμός μερίδων από κρέατα σχάρας και σούβλα. Επιλέξαμε μεζέδες για όλη την παρέα και κάναμε αρχή με χωριάτικη σαλάτα, ζεστό φρυγανισμένο ψωμί με λάδι και ρίγανη και ταχίνι. Από τα πιάτα που ακολούθησαν ξεχώρισαν τα ζουμερά σουβλάκια και οι σιεφταλιές, η σούβλα, οι αφράτοι κεφτέδες και τα λεμονάτα κουπέπια, σε μια εκδοχή χωρίς ρύζι.

Πολύ καλό και το κρασάτο χωριάτικο λουκάνικο, προφανώς προερχόμενο από την περιοχή.

Άλλα πιάτα απογοήτευσαν, όπως ο τταβάς που ενώ είχε ωραία μυρωδικά, δεν είχε σιγοψηθεί κατάλληλα, με άδετη σάλτσα και σκληρό κρέας.

 

Επίσης, τα μανιτάρια ήταν ατυχώς παναρισμένα και υπερβολικά αλατισμένα, με αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς η ομορφιά της πρώτης ύλης.

Οι γλυκές παραδοσιακές πίτες (πισίες) που κεράστηκαν για επιδόρπιο, ενθουσίασαν παμψηφεί. Η τιμή για τους μεζέδες είναι στα €15, αρκετά χαμηλή για την ικανοποιητική ποσότητα που προσφέρεται.

Η εξυπηρέτηση είναι φιλική και παρόλο που το φαγητό σερβίρεται γρήγορα, οποιαδήποτε άλλα αιτήματα δεν εξυπηρετούνται άμεσα λόγω πολυκοσμίας.

Όσο για τη λίστα κρασιών, επίσης δεν υπάρχει γραπτός κατάλογος και για να επιλέξεις οδηγείσαι επιτόπου στον τόπο φύλαξής τους. Κι ενώ κάποια φυλάγονται κατάλληλα σε συντηρητή κρασιών, κάποια άλλα βρίσκονται σε κοινό ψυγείο. Τα κρασιά στην πλειοψηφία τους είναι κυπριακά, ενώ προσφέρεται και χύμα σε καραφάκι.

Βαθμολογία: 3/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.