ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Biergarten: Σε αναζήτηση του βηματισμού της σε κουζίνα και εξυπηρέτηση

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Η νέα άφιξη της Λευκωσίας επιχειρεί να χτίσει πάνω στη δημοφιλή τάση της γερμανικής μπιραρίας, η οποία συνδυάζει μεγάλη ποικιλία από εισαγόμενες μπίρες, πληθωρική κουζίνα και προβολές αγώνων σε οθόνες. Ο λόγος για την Biergarten, που στεγάζεται στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, εκεί που λειτουργούσε παλιότερα το εστιατόριο La Pasteria.

Ο χώρος του είναι ζεστός και περιποιημένος, με διακόσμηση που ακολουθεί τα μονοπάτια κλασσικής γερμανικής μπιραρίας, με κύρια χαρακτηριστικά το ξύλο και τα μικρά τουβλάκια σε κεραμιδί χρώμα. Διαθέτει κι εξωτερικό χώρο, ο οποίος βρίσκεται στην πρόσοψη του μαγαζιού σε απόσταση αναπνοής από τη λεωφόρο. Εκεί επιλέξαμε να καθίσουμε με την παρέα μου κι αυτό αποδείχτηκε ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα της βραδιάς. Δεν ξέρω πόσο ρόλο έπαιξε το ότι ήταν Παρασκευή βράδυ, όμως η ηχορύπανση από το δρόμο ήταν πραγματικό πρόβλημα, σε σημείο που δυσκολευόμασταν να συζητήσουμε μεταξύ μας. Είμαι σίγουρη ότι οι θαμώνες που επέλεξαν τον εσωτερικό χώρο θα είχαν εντελώς διαφορετική εμπειρία από τη δική μας.

Ομολογουμένως, ο κατάλογος και οι επιλογές του παίρνουν τα εύσημα. Δεν είναι συχνά που συναντάς μαγαζιά τα οποία αντιστέκονται στον πειρασμό να νοθεύσουν τον προσανατολισμό τους με φαγητά που θεωρούνται δημοφιλή ή της μόδας. Ορισμένα από τα πιάτα είναι όντως αξιομνημόνευτα. Αναφέρομαι για παράδειγμα σε εκείνο το μυρωδάτο χοιρινό κότσι που σιγοψήνεται για ώρες στο φούρνο και είναι λουκούμι, στην πιατέλα με τα γερμανικά λουκάνικα “octoberfest” που ξεχειλίζει από νοστιμιά ή στο μεζέ Biergarten από τα ορεκτικά - ένα πληθωρικό πιάτο με πικάντικο λουκάνικο, πιπεριές και τρία είδη τυριών, που ψήνεται στο φούρνο και σου ζεσταίνει την καρδιά.

Από την άλλη, κάποια άλλα πιάτα χρειάζονται περισσότερη προσοχή στο ψήσιμο ή είναι αμήχανα. Σε αυτά ανήκει το μοσχαρίσιο σνίτσελ, που ενώ έχει όλα τα φόντα να ανήκει στα εμβληματικά πιάτα, ήταν περισσότερο ψημένο από όσο έπρεπε, με κουρασμένη κρούστα και στεγνό. Επίσης, στο βοδινό μπέργκερ είχε υπερβολικά ήπια γεύση, χωρίς ζουμερότητα.

Οι επιλογές σε μπίρες είναι ικανοποιητικές, με πάνω από 10 βαρελίσιες και περίπου 100 εμφιαλωμένες ετικέτε. Η λίστα κρασιών είναι σεμνή σε μέγεθος, αλλά ενδιαφέρουσα, με περίπου 15 ετικέτες του Παλαιού (Γαλλία, Γερμανία) και Νέου Κόσμου (Αυστραλία, Νότιο Αφρική). Για την πλειοψηφία υπάρχει και η επιλογή στο ποτήρι.

Για την εξυπηρέτηση γίνεται φιλότιμη προσπάθεια, αλλά χρειάζεται περισσότερη μεθοδικότητα, καθώς υπήρχαν περιστάσεις που δε βρίσκαμε διαθέσιμο άτομο να μας εξυπηρετήσει για αρκετά λεπτά.

Συνολικά η Biergarten έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί σε μια πολύ καλή μπιραρία, χρειάζεται όμως χρόνο για να τελειοποιήσει το βηματισμό της, τόσο στην κουζίνα, όσο και στην εξυπηρέτηση. Το θέμα της ηχορύπανσης στον εξωτερικό χώρο πρέπει επίσης να λυθεί.

Βαθμολογία: 3/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.