ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Blog: Σήμερα 99 Αυγούστου 2017

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

 

Υπάρχουν τρεις τύποι ανθρώπων, οι καλοκαιρινοί, οι χειμερινοί και «οι μ’ αρέσουν όλες οι εποχές του χρόνου». Για πάρα πολλά χρόνια άνηκα στην πρώτη κατηγορία. Ήμουν από αυτούς που μετρούσαν μια -μια της μέρες μέχρι να έρθει το καλοκαίρι ενώ  το Σεπτέμβρη άνοιγα ένα διακόπτη αδιάκοπης γκρίνιας για τις όμορφες μέρες που έφυγαν ανεπιστρεπτί (λέμε τώρα),  για τις βροχές, το κρύο, τα συνάχια τα μπουφάν, τις μπότες και όλα αυτά τα «ενοχλητικά» που φέρνει μαζί του ο χειμώνας. Κάποια στιγμή έτσι ξαφνικά χωρίς καλά-καλά να το καταλάβω άρχισα να ανήκω στην τρίτη κατηγορία. Άλλωστε ζούμε σε ένα νησί που ο Χειμώνας διαρκεί ελάχιστα και δεν έχεις παρά να απολαύσεις τις μέρες του είτε με χουχούλιασμα στον καναπέ, είτε ζώντας τη δική σου περιπέτεια στις γωνιές του, είτε με τον συνδυασμό των δυο προηγούμενων.

Ο Νοέμβρης είναι ένας μήνας που το νησί μοιάζει να είναι λίγο μπερδεμένο οι θερμοκρασίες είναι καλοκαιρινές μέσα στη μέρα, φθινοπωρινές το βράδυ και τα  χριστουγεννιάτικα δέντρα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια  στις γειτονιές  και στα social media δίνοντας μια οξύμωρη πινελιά στην ατμόσφαιρα.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν επίσημα, η Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία ανοίγει  τις πόρτες της, ενώ τα εμπορικά κέντρα διοργανώνουν events  για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων. Κάθε εβδομάδα τα θέατρα έχουν καινούργιες πρεμιέρες ενώ από συναυλίες έχει ότι επιθυμεί η καρδιά σου. Ποπ, λαϊκοί έντεχνοι ερμηνευτές καταφθάνουν κάθε τόσο στο νησί για να δώσουν χρώμα στα βράδια μας. Την τιμητική τους έχουν επίσης και τα κουτούκια. Νόστιμα μεζεδάκια,  τσίπουρα ζωντανή μουσική, κιθάρες  και βραδιές που μόνο τον χειμώνα μπορείς να ζήσεις. Τα μεσημέρια της Κυριακής  ανήκουν δικαιωματικά στα ταβερνάκια του βουνού ενώ δειλά-δειλά οι διαδρομές πρασινίζουν.
Στην Κύπρο αυτή είναι  η κατάλληλη περίοδος για να κάνεις μια εκδρομή στο βουνό αλλά και για να πας ένα διήμερο στην Πάφο μιας και οι μέρες είναι ηλιόλουστες και οι τιμές των ξενοδοχείων άκρως προσιτές.

Αν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία «καλοκαιρινός τύπος»,  σήμερα 99 Αυγούστου 2017, είναι μια πολύ καλή ημερομηνία να αλλάξεις κατηγορία και να βουτήξεις με πάθος σε όλα αυτά που συμβαίνουν εκεί έξω. Αν αγαπάς τα Χριστούγεννα στόλισε το δέντρο σου,  αν όχι δεν πειράζει.  Αν πάλι νιώθεις κουρασμένος φτιάξε ένα ζεστό καφέ τυλίξου με μια κουβέρτα και αφήσου στις σελίδες ενός βιβλίου ξεχνώντας τις υποχρεώσεις της εβδομάδας που έρχεται.  Kαι επειδή ο χρόνος περνάει θες δε θες …μη μετράς τις μέρες κάνε τις μέρες να μετρούν.

https://www.youtube.com/watch?v=4Is1HcajzgU