ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βόλτα σε ένα από τα πιο αγαπημένα χωριά της Κύπρου

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μας αρέσει να εξερευνούμε την Κύπρο αλλά πάντα επιστρέφουμε στις ''σταθερές αξίες''. Στα χωριά δηλαδή που ξέρεις, που αγαπάς και που πολύς κόσμος επισκέπτεται ολόχρονα γιατί ξέρει πάνω-κάτω τι θα πάρει. Είναι τα ''malls'' αυτών που αγαπούν τις εκδρομές, ή με άλλα λόγια εκεί που πας άμα θες να ξεσκάσεις αλλά που νιώθεις και ασφάλεια πως θα βρεις αυτό που θέλεις για να φας, θα δεις φύση, θα απολαύσεις Κύπρο.

Σ' αυτά τα χωριά συγκαταλέγεται και ο Αγρός. Χτισμένος σε υψόμετρων 1000 μέτρων, ανήκει στη γεωγραφική περιφέρεια της Πιτσιλιάς και πλέον είναι από τα δημοφιλέστερα χωριά της Κύπρου. Καφέ και εστιατόρια στην πλατεία, καφενεία, το ''Μπακάλικο του Χαψή'' για κυπριακό brunch, τα Σπιτικά Γλυκά της Νίκης για πεντανόστιμα γλυκά του κουταλιού και φυσικά το διάσημο εργοστάσιο τριανταφύλλων συνθέτουν ένα χωριό - πόλο έλξης που σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει.

Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας από το εργοστάσιο τριανταφύλλου. Χωρίς είσοδο, σε ξεναγούν σε έναν χώρο γεμάτο ιστορία από τις πρώτες ενέργειες μέχρι τις σημερινές ασχολίες του εργοστασίου, δοκιμάζεις σοκολάτα με τριαντάφυλλο (πίστεψέ με, πρέπει να δοκιμάσεις) και κρασί και στο τέλος έχεις την ευκαιρία να αγοράσεις ό,τι θέλεις.

Συνεχίσαμε στα Σπιτικά Γλυκά της Νίκης. Αγαπημένος σταθμός. Είτε είσαι φαν των παραδοσιακών γλυκών - καρυδάκι, κιτρόμηλο, καρπούζι - είτε των πιο παράξενων όπως ελιά και καρότο (πρέπει να δοκιμάσεις και τα δύο). Γεμίσαμε μια τσάντα και συνεχίσαμε παρακάτω. Τελευταίος σταθμός για μαχαλεπί στο καφενείο που επιβλέπει την εκκλησία της Παναγίας Ελεούσας.

Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, ο Αγρός είναι μια καλή ιδέα για εκδρομή το Σαββατοκύριακο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nakis. ¦ travel blogger (@boy.voyage)