ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βραδιά κυπριακής γαστρονομίας στο Κυπριακόν

Ένα ξεχωριστό ταξίδι κυπριακών παραδοσιακών γεύσεων και αρωμάτων, απόλαυσαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, έμπειροι γευσιγνώστες, και μελετητές της κυπριακής παράδοσης, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του εστιατορίου «Το Κυπριακόν» στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Η υπέροχη βραδιά γευσιγνωσίας στο εστιατόριο «Το Κυπριακόν» σε κεντρικό σημείο του παλιού λιμανιού της Λεμεσού με θέα προς τη θάλασσα, αποτέλεσε για τους προσκεκλημένους μια μοναδική εμπειρία. Είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δημιουργικές προτάσεις εμπνευσμένες από την παράδοση και αναβαθμισμένες συνταγές της κυπριακής γαστρονομίας με ιστορία πέραν του ενός αιώνα σε ένα χώρο με έντονα κυπριακά στοιχεία όπως τις φοινικιώτικες καρέκλες, τα πιθάρια κ.α.

Η κα Γεωργία Δελλά Senior Marketing Manager, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στο αρμονικό πάντρεμα της ιστορίας της κυπριακής κουζίνας με νέες δημιουργικές προτάσεις και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ομάδα του εστιατορίου «Το Κυπριακόν», που αποτελείται από τον επικεφαλής και συντονιστή Κυριάκο Κυριάκου - Consulting Chef, τη Μαριλένα Ιωαννίδου - Ερευνήτρια Κυπριακής Γαστρονομίας, τον Νίκο Αντήλιο - Ερευνητή - Μελετητή Κυπριακής Γαστρονομίας και τον Πέτρο Σπανό Chef της κουζίνας του εστιατορίου.

Ο Consulting Chef Κυριάκος Κυριάκου εξήγησε στους προσκεκλημένους τη φιλοσοφία των συνταγών και πως γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία ενός εστιατορίου που έχει σαν βάση την κυπριακή κουζίνα, με συνταγές πιο δημιουργικές και πρωτοποριακές όπως  το ντιπ από λουβί, η σαλάτα με κολοκάσι και κοκκινοκόλοκο, οι κολοκασοκεφτέδες, τα μπιφτέκια με χαλλούμι, τα κουπέπια με σάλτσα από κολοκάσι και το κοκοράκι με κριθαράκι. Έμφαση δόθηκε και στα γλυκά, δημιουργώντας την αναρόκρεμα σε καρυδόπιτα με σπαστό παστελλάκι, το μους αναρής και τους εύγευστους λουκουμάδες.

Το μενού βασίζεται σε 100% κυπριακές πρώτες ύλες, ενώ η προσοχή στρέφεται πάντα στην εποχικότητα και στην αλλαγή των συνταγών βάση εποχής. Επιλέγονται εκλεκτές κυπριακές πρώτες ύλες από την εγχώρια αγορά και αναδεικνύει αγνά παραδοσιακά παρασκευάσματα. Ο κ. Κυριάκου αναφέρθηκε και στα χειροποίητα σκεύη, όπως πήλινα δοχεία, κεραμικά πιάτα και ψάθινα καλάθια τα οποία όπως είπε, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα ορεκτικά, τον παραδοσιακό τταβά, τα γεμιστά, τα κουπέπια, τις ραβιόλες με λάχανο και αυγολέμονο, καθώς και το φρέσκο ψωμί.

Ο Μιχάλης Βιολάρης με την ορχήστρα του ανέλαβε το μουσικό μέρος της βραδιάς, διασκεδάζοντας τους παρευρισκόμενους με αγαπημένα κυπριακά τραγούδια.