ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρεθήκαμε –χωρίς ίσως- στο καλύτερο φεστιβάλ της πόλης

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Για άλλη μια φορά παρκάρουμε στο κρυφό μου "καβατζοπάρκινγ". Μου το έμαθε η φίλη μου η Έλενα έτσι όποτε κατεβαίνω στο δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, ιδιαίτερα τώρα που έχει δυσκολέψει και το  παρκάρισμα στην περιοχή, το κρυφό μου σημείο αποδεικνύεται κάθε φορά σωτήριο. Κλειδώνουμε το αυτοκίνητο και περπατάμε, στο βάθος ακούγεται δυνατή μουσική, οι προβολείς στήνουν χορό, σπάνε το σκοτάδι και παίζουν με τους φοίνικες. Ένα σιντριβάνι που αλλάζει χρώματα ξεπηδάει κάθε τόσο ανάμεσα από τα δέντρα. Σε πείσμα των καιρών μια μεγάλη γιορτή έχει στηθεί στο κέντρο της πόλης, απ’ αυτές που σε κάνουν περήφανο που είσαι μέλος αυτής της κοινωνίας και που δίνουν χρώμα στην άχρωμη –συνήθως- Τρίτη.

Mια τεράστια ροζ τέντα φιλοξενεί μερικούς από τους καλύτερους djsτου νησιού. Η μουσική είναι ξεσηκωτική, αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι γνωρίζουν καλά την συνταγή των επιτυχημένων parties. Μικρά λαμπιόνια ενώνουν ατμοσφαιρικά τα δέντρα και τριγύρω απλώνονται τα μπαρ διακοσμημένα με πολύχρωμα φωτιστικά.

Βραβευμένα μπαρ από Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα ενώνονται με δημοφιλείς κυπριακά και ετοιμάζουν πυρετωδώς κοκτέιλ. Το Αθηναικά Locali, Line, και The Glumsies ενώνονται με το Baronymous, το Rum and Jam και το Mr Tippler το ιταλικό Gucci Giardino 25 με το Notes and Spirits και πολλά άλλα. Στην άλλη πλευρά του πάρκου μυρωδιές από αγαπημένα streetφουντάδικα απλώνονται προκλητικά στον χώρο. Τα υπέροχα ζουμερά burger του serial griller, τα πικάντικα μεξικάνικα του por favor, τα σουβλάκια του Tipsy sticks, τα Ηot dog του και τα σάντουιτς του The Pot Belly και πολλά άλλα. Ένα burger για αρχή για να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος στο στομάχι και μετά κοκτέιλ. Το πρώτο έρχεται από το κλειδί στην Λάρνακα και είναι με βάση το ιταλικό τζιν Malfy και λεμονάδα. Είναι γλυκό και από τις πρώτες γουλιές η μουσική ακούγεται ακόμα πιο δυνατή και ο ρυθμός ξεκινάει να μας διαπερνάει. Το δεύτερο ήταν ένα κοκτέιλ Granny’ s με άσπρο ρούμι και μήλο και το τρίτο κλασσικό και αγαπημένο old fashion. Μου τα έφεραν έκπληξη, οπότε δεν κατάφερα να μάθω τους δημιουργούς τους. 

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι παρ' όλο που είναι καθημερινή, όσο η ώρα περνάει μαζεύεται ακόμα περισσότερος κόσμος. Η μουσική γίνεται όλο και πιο ανεβαστική, ο κόσμος στο πάρκο αδυνατεί να αντισταθεί και κινείται στους ρυθμούς της. Κοιτώντας τριγύρω βρίσκεις όλες τις ηλικίες, από μωρά που χορεύουν αγκαλιά με τους γονείς τους, παιδιά που παίζουν, παιδιά που κοιμούνται στα καρότσια τους, φοιτητές, αλλά και κόσμος με κουστούμια που νωρίτερα είχε παρακολουθήσει το συνέδριο Digital Agenda Cyprus Summit στο δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Είναι η 4η χρονιά που βρίσκομαι στο Cyprus Cocktail Festival και πιστεύω ότι δικαίως έχει ψηφιστεί ως ένα από τα 15 καλύτερα Cocktail Festival στον κόσμο από τον έγκυρο οδηγό «Drinks Feed». Τέτοιου είδους φεστιβάλ μας κάνουμε να νιώθουμε ακόμα πιο περήφανοι που κατοικούμε στην Λευκωσία και ορίζουν μια αποφασιστική τομή στην εξέλιξη της ψυγαγωγίας στην πόλη . Επίσης μας θυμίζουν ότι ακόμα και οι Τρίτες μπορούν να γίνουν γιορτινές. Φεύγοντας με το τελευταίο κοκτέιλ της βραδιάς στο χέρι, εύχομαι να είμαστε καλά, να έχουμε ειρήνη και να μπορούμε να τιμάμε με την παρουσία μας αυτούς τους όμορφους θεσμούς κάθε χρόνο και περισσότερο.