ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρήκαμε χειροποίητα γλυκά, παραδοσιακό brunch και γαλήνη σ' ενα καλντερίμι στην Κακοπετριά

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Τρια αδέλφια, ο Διογένης ο Ραφαήλ και ο Ανδρέας , ανέλαβαν τον Σεπτέμβριο του 2022 την Γαλήνη και μας έδωσαν έναν επιπλέον λόγο να θέλουμε να βρεθούμε στην όμορφη Κακοπετριά. Διατηρώντας την παραδοσιακή διακόσμηση με έντονο το στοιχείο του ξύλου και εξελίσσοντας το μενού του προσθέτοντας μοντέρνες πινελιές, διαμόρφωσαν το καφενείο Γαλήνη μετατρέποντας το στο απόλυτο καταφύγιο για όλες τις ώρες της μέρας αν θέλετε να δραπετεύσετε από την δύσκολη καθημερινότητα της πόλης.  Το καφενείο στέκεται σε ένα γραφικό καλντερίμι της Παλιάς Κακοπετριάς και η ονομασία του  δεν είναι διόλου τυχαία μιας και στο μπαλκόνι που βρίσκεται στην πίσω πλευρά μπορείς να απολαύσεις το ποτό η το ρόφημα σου -χειμώνα  καλοκαίρι- με θέα το καταπράσινο τοπίο και το ποτάμι που περνάει ακριβώς απο κάτω, αφημένος στην γαλήνη που προσφέρει ο ήχος του κελαριστού νερού. 

Ανοιχτό από Τετάρτη μέχρι Κυριακή το καφενείο Γαλήνη προσφέρει νόστιμα σνακ και πεντανόστιμα χειροποίητα γλυκά από τα χέρια του σεφ του μαγαζιού, του Ανδρέα. Από το μενού ξεχωρίζουν η μηλόπιτα, το cheese cake, το carrot cake, η πορτοκαλόπιτα και το τιραμισού ενώ το παραδοσιακό brunch, με φρέσκα αυγά και αλλαντικά από την οικογενειακή επιχείρηση Πίττας και το tost με avocado αποτελούν την μια εξίσου καλή επιλογή.

Τα βράδια το σκηνικό αλλάζει μιας και το τζάκι ανάβει και τα περισσότερα Σαββατοκύριακα παίζει live μουσική. Μπορείτε να χαλαρώσετε δίπλα από την φωτιά με κρασί η κουμανταρία τα οποία συνοδεύονται με platters τυριών και αλλαντικών. Μια καλή επιλογή για τον χειμώνα είναι και το ζεστό κρασί. Το καλοκαίρι το όμορφο σκηνικό μεταφέρεται στο καλντερίμι έξω από το μαγαζί και στα δροσερό του μπαλκόνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κάτω όροφο του κτηρίου διατίθενται δωμάτια προς ενοικίαση σε περίπτωση που θελήσετε να διανυκτερεύσετε στην Κακοπετρία.  Η το κόστος της διαμονής ξεκινάει στα 80€ και περιλαμβάνει και πρωινό! 

Γαλήνη: Μάριος Ιωάννου Παλιά Κακοπετριά Τηλ. 22000855