ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Brunch-άραμε» στο Jam και μεταφέρουμε εντυπώσεις

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Είναι Κυριακή πρωί και η ατμόσφαιρα στο "Jam" έχει κάτι από Ευρώπη.

Ένας χώρος που -περνώντας από την περιοχή- σίγουρα θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, αφού τα χρώματα του royal blue, του κίτρινου και του κόκκινου μαγνητίζουν κάθε βλέμα και σε προσκαλούν να καθίσεις και να ανακαλύψεις τι προσφέρει ο χώρος.

Ένα casual all day café-εστιατόριο που από το πρωί ξεκινά με νόστιμες επιλογές brunch και καφέ, ενώ συνεχίζει με comfort αλλά συνάμα ιδιαίτερες επιλογές σε lunch και dinner.


Αφού διαβάσαμε το μενού, βλέποντας όλες τις επιλογές, ανακαλύψαμε πως σε αυτό μπορείς να βρεις απλές brunch επιλογές, όπως τα αβγά benedict με σολομό ή French toast, αλλά και ιδιαίτερες επιλογές όπως τo ‘the local brekkie', αλλά και τα choco-tahini vegan pancakes, ένα ιδιαίτερο και απόλυτα νόστιμο πιάτο.

Επιλέξαμε να δοκιμάσουμε το «Τhe vromiko», ένα «βαρύ» πιάτο που περιέχει ψωμί τύπου κουλούρι με ψητό χοιρινό, λουκάνικο, χαλούμι, τυρί ένταμ, μπέικον, χειροποίητη μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα και τηγανίτες πατάτες από πάνω. Το πιάτο ενθουσίασε τα άτομα που το δοκίμασαν, με μερικούς από αυτούς να επισημαίνουν πως λόγω των πολλών υλικών στην παρασκευή ήταν δύσκολο να το τελειώσουν όλο.

 
Μια πιο συνηθισμένη και κάπως «safe» επιλογή, για όσους τους αρέσουν τα αβγά και οι απλές γεύσεις είναι το «αβοκάντο smash», που αποτελείται από sourdough ψωμί, τυρί σαγανάκι, αβγά ποσέ και σπόρους κολοκύθας. Προσωπικά, το πιάτο μου άρεσε, απλώς το μόνο αρνητικό -για τις δικές μου γεύσεις- ήταν πως το τυρί σαγανάκι ήταν αρκετά αλμυρό.


Το brunch μας το συνοδεύσαμε οι μισοί της παρέας με καφέ και οι άλλοι μισοί με homemade λεμονάδα.

Η ολική εμπειρία στο Jam ήταν άκρως ευχάριστη με την  εξυπηρέτηση να είναι πολύ καλή.  

Το Jam, λοιπόν, έχει αρκετά καλές προοπτικές, αν και γευστικά θεωρώ ότι έχει κι άλλα σκαλοπάτια να καλύψει. Η μοδάτη του προσέγγιση, η ιδανική του τοποθεσία και οι πιστοί του ακόλουθοι, είναι παράγοντες που θα το βοηθήσουν να παραμείνει στο προσκήνιο και στη λίστα με τα αγαπημένα καθημερινά spots της Λεμεσού.