ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Cocktail tasting στο Lost + Found Drinkery

WIZ TEAM

Του Νάκη Αντωνίου

Το Lost + Found είναι γνωστό για την ποιότητα των κοκτέιλ που σερβίρει. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία στα 50 καλύτερα μπαράκια της Κύπρου και του κόσμου. Όταν λοιπόν μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε 7 καινούργια κοκτέιλ, δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε την πρόσκληση.

Κάτσαμε στον πλήρως ανακαινισμένο εσωτερικό χώρο (που ομολογουμένως είναι και πιο πρακτικό) και μετά από ένα σύντομο introduction, ξεκινήσαμε με μια περιήγηση στον πάνω όροφο. Στην κουζίνα, εκεί που γίνονται οι αποστάξεις και γενικά εκεί που γίνεται όλη η προεργασία.

Ποιο όμως είναι το concept πίσω από αυτά τα 7 νέα κοκτέιλ;
«Συνήθισες να τα βλέπεις, συνήθισες να τα μυρίζεις, τα προσπερνάς κάθε μέρα, ίσως τα έχεις στην αυλή σου.
Το ίδιο ισχύει και για εμάς και μιας και αφού έχουμε τα εργαλεία και τεχνικές για να πειραματιστούμε, σας τα σερβίρουμε με έναν τρόπο που θα αλλάξει τον τρόπο που τα αντιλαμβάνεσαι.

Θα νιώσεις πως τα βλέπεις για πρώτη φορά, λες και τώρα αντιλαμβάνεσαι την ύπαρξη τους μέσα από όλες τις αισθήσεις σου.
Έτσι λοιπόν, η τοπική σου «πρασινάδα» μεταμφιέζεται σε θεϊκά κοκτέιλ»
Αυτό ακριβώς έκαναν μέσα από αυτά τα κοκτέιλ. Βγήκαν από το μπαράκι, κυκλοφόρησαν σε ακτίνα 50 μέτρων και αξιοποίησαν την πρασινάδα που συνάντησαν.

Κάναμε αρχή με το The Stalker.
Ονομάστηκε έτσι από το δέντρο που στέκει και παρακολουθεί το μπαράκι όλα αυτά τα χρόνια, από την γωνία απέναντι απ’ αυτή του Lost + Found. Στα 11m λοιπόν, μάζεψαν φύλλα πορτοκαλιού.
Απόσταγμα από σέλερι , λικέρ με φύλλο πορτοκαλιού, κίτρο, σιρόπι μήλο και μπίτερ πορτοκαλιού δημιουργούν μια δροσιστική, γλυκιά γεύση. Αν το ονομάζαμε με ένα επίθετο, αυτό θα ήταν «Γλυκό» και έγινε εύκολα ένα από τα αγαπημένα μας.

Συνεχίζουμε με το Frogodile.
Αυτό το ιδιαίτερο κοκτέιλ με απόσταγμα νεροκάρδαμου, ενισχυμένο κρασί, ινδοκάρυδο, ωμέγα 3 και τζελ νεροκάρδαμου μαζί, δίνουν ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ με μια έντονη, γλυκιά και ξηρή επίγευση.
Αν θα έπρεπε να το χαρακτηρίσουμε με ένα επίθετο θα ήταν «Αυστηρό», χάρη στην επίγευση που αναφέραμε και της απλής εμφάνισης. Το νεροκάρδαμο βρέθηκε στα 50m.

Τρίτο στη σειρά ήταν το Figgin’ Amazing, το δεύτερο που ξεχωρίσαμε και το «Ρομαντικό» της παρέας. Τεκίλα, λικέρ από φύλλα συκιάς, καρπούζι και dark soy sauce (που είναι πιο πλούσιο και λιγότερο αλμυρό από το κανονικό σος σόγιας). Το «ρομαντικό» της παρέας, χαρακτηρίζεται από μια ισορροπημένη γλυκύτητα.
Αυτό, από τα φύλλα συκιάς που βρίσκονται στα 6m και πίσω από το μπαράκι.

Το τέταρτο ήταν το A-bun-dance.
Στα 42m υπάρχει μια φραγκοσυκιά. Σιρόπι φραγκόσυκου, αρωματικό ποτό, τεκίλα και maraschino συνδυασμένα μαζί, δίνουν ένα γλυκό, καλοκαιρινό, δροσιστικό κοκτέιλ που μπορεί να αντικαταστήσει την Μαργαρίτα, με μια «δόση» τοπικού φρούτου με το φραγκόσυκο.
Από όλα, αυτό ίσως να το χαρακτηρίζαμε «καλοκαιρινό» αφού μοιάζει ιδανικό για μια ζεστή νύχτα του καλοκαιριού.

Ακολούθησε ένα ακόμα αγαπημένο, το Behind the Seeds.
Ρούμι, σερμπέτι πορτοκαλιού, κίτρο, αμύγδαλα και μπίτερ σπόρων κίτρου (που βρίσκονται στα 12m) αποτελούν ένα κοκτέιλ που σου δίνει έναν απόλυτα ισορροπημένο συνδυασμό γλυκού και πικρού, και ταυτόχρονα δροσιστικό.
Μας θύμισε Mojito και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, μας θύμισε μια αναβαθμισμένη, μοντέρνα εκδοχή του Mojito. Μπορεί εύκολα να γίνει η σταθερή μας επιλογή στις επόμενες επισκέψεις.

Το Five-a-Day, που ήρθε μετά είναι ίσως (και όπως λένε και οι ίδιοι) το πιο «Instagrammable» κοκτέιλ από τα 7. Περιέχει νεροκάρδαμο, που βρήκαν όπως είπαμε και πριν στα 50m, ρούμι, ανανάς, κίτρο και pandan νεροκάρδαμου δίνουν μια ισορροπημένα γλυκιά και πικρή γεύση που έρχεται σε αντίθεση με την… neon εμφάνιση.
Ακόμα ένα που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος, ήρθε το Koalified.
Ρούμι, μεζκάλ, κόλα με ευκαλύπτο και passionfruit, χρησιμοποιώντας τον Ευκάλυπτο που βρίσκεται στα 18 μέτρα. Αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, με το πικρό να υπερισχύει και, βγάζει νόημα, αφήνει μια «θολή» επίγευση που θα καταλάβετε μόνο αν δοκιμάσετε. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε το «Δυνατό» της παρέας και είναι σίγουρο πως θα βρει το δικό του κοινό στους πιο απαιτητικούς.

Γενικά, είδαμε μια πολύ καλή προσπάθεια από ένα μπαράκι που δεν μοιάζει να μένει με σταυρωμένα χέρια παρά τις διάφορες αναγνωρίσεις και βραβεύσεις που λαμβάνει. Ενδιαφέρον κόνσεπτ, πρωτότυποι συνδυασμοί που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και ένα ολοκαίνουργιο μενού (με όνομα «50m Radius») που θα διαρκέσει μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου.