ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δ’ Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος έχουν αναλάβει την από κοινού διοργάνωση του "Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος".

Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής και δημιουργικής έκφρασης σε ελεύθερη θεματολογία και η ενίσχυση των δεσμών των Κυπρίων δημιουργών με τον διεθνή πνευματικό και καλλιτεχνικό χώρο, ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται ανά διετία και περιλαμβάνει διαφορετικές εκφάνσεις των εικαστικών τεχνών, όπως ζωγραφική, χαρακτική, σχέδιο και εικονογράφηση (illustration). 

Ο τέταρτος "Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος" προκηρύσσεται το 2016 και περιλαμβάνει  τις θεματικές της ζωγραφικής και της χαρακτικής.

Στον διαγωνισμό μπορούν να μετάσχουν δημιουργοί άνω των 16 ετών, υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας ή και άτομα άλλης υπηκοότητας μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου.

Θα απονεμηθούν δύο βραβεία ζωγραφικής. Ένα Βραβείο για αυτοδίδακτους ζωγράφους ύψους 800 Ευρώ και ένα βραβείο ύψους 1600 Ευρώ για ζωγράφους που έχουν ολοκληρώσει τριτοβάθμιες σπουδές ζωγραφικής. Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να δηλώσει σε ποια από τις δύο κατηγορίες θα διαγωνιστεί. Επίσης, θα απονεμηθεί ένα βραβείο Χαρακτικής ύψους 1600 Ευρώ και Βραβείο 500 Ευρώ για νεαρούς καλλιτέχνες ηλικίας 16-21 ετών.  Τα βραβεία θα απονείμει διεθνής κριτική επιτροπή από ανθρώπους των τεχνών. Τα έργα που θα βραβευθούν μαζί με άλλα επιλεγμένα θα εκτεθούν στο Κέντρο Τεχνών Τηλέμαχου Κάνθου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τους όρους του διαγωνισμού από την Ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου: http://www.ucy.ac.cy/fl/el/news-and-events
και από την Ιστοσελίδα του Ιδρύματος Τηλέμαχος Κάνθος:
http://library2.ucy.ac.cy/telemachos-kanthos-foundation/, τηλ.: 22349879. 

Η παραλαβή των έργων θα γίνεται μεταξύ 2 και 3  Νοεμβρίου 2016, 08.30-13.30  στη διεύθυνση: Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Αίθ. 010 , Κτήριο 7) Πανεπιστημιούπολη, Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, 2109, Λευκωσία.

Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
Υποστηρικτές: Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου
Τέλος ανακοίνωσης