ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δειπνήσαμε σε εστιατόριο της αλυσίδας Nusr-et!

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Ο ίδιος ήταν παρών, απογειώνοντας την εμπειρία μας με το μοναδικό show του.

To 2019 δεν είχα καταφέρει να επισκεφθώ το εστιατόριό του στη Νέα Υόρκη (στη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Big Apple), ενώ και στη Μύκονο δεν έχω πάει την τελευταία τριετία -που και να πάω δηλαδή, υπάρχουν τόσες άλλες επιλογές. Οπότε, εκ των πραγμάτων δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την εμπειρία ενός εστιατορίου της αλυσίδας Nusr-et!

Τελικά, κατάφερα να αποκτήσω προσωπική άποψη και εμπειρία κατά την επίσκεψη μου στη Ντόχα, για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022. Το εστιατόριο του Nusr-et στην Ντόχα στεγάζεται στο Sheraton Hotel, ένα μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο στο σχήμα της πυραμίδας του Χέοπα και το εστιατόριο είναι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, με θέα τον κόλπο της Ντόχας. Κράτηση εννοείται ότι κάναμε ένα μήνα προηγουμένως και ήμασταν εκεί καμιά ώρα πριν… αφού γινόταν το αδιαχώρητο!

Ευτυχώς, η κράτηση υπήρχε και χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση μας οδήγησαν στα ενδότερα για να καθίσουμε. Για καλή μας τύχη ακούσαμε ελληνικά στη σάλα, αφού 2-3 από τους σερβιτόρους ήταν Έλληνες και αφού τους χαιρετίσαμε… μεσολάβησαν για να οδηγηθούμε στο τραπέζι μας άμεσα. Εννοείται ότι ο Nusret ήταν εκεί αυτοπροσώπως και ήδη έκανε τα show του στα τραπέζια, με όλα τα φλας να είναι πάνω του από τους θαμώνες.

Ένας τύπος που πριν 5-6 χρόνια δεν τον γνώριζε κανένας, ένας απλός κρεοπώλης, που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο εστιάτορα, διεθνή καρικατούρα και που όλοι οι διάσημοι θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του! Γιατί; Γιατί πολύ απλά η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον έκαναν παγκόσμιο viral, λόγω της χαρακτηριστικής του κίνησης με την οποία αλατίζει το κρέας (και που αν δεν έχεις υπόψη… μάλλον κατοικείς σε άλλο πλανήτη)!

Στο συγκεκριμένο μαγαζί του, το ζεστό χρώμα του ξύλου επικρατεί παντού και την προσοχή σου τραβάνε η καθιερωμένη τοιχογραφία του με την χαρακτηριστική κίνηση αλατίσματος στο φουαγιέ, οι δύο χρυσοί πολυέλαιοι που δεσπόζουν στο ταβάνι και το μεγάλο neon sign «NO SALT ΝΟ LIFE» πάνω από την ανοικτή κουζίνα και την τεράστια βιτρίνα με τα κρέατα (επιχρυσωμένα και μη).

Το μενού περιστρέφεται γύρω από το κρέας με όλων των ειδών τα κοψίματα και με τιμές σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά πιο ακριβές από αντίστοιχα πιάτα σε παρόμοια εστιατόρια, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις παρόμοιες με πεντάστερα ξενοδοχεία στην Κύπρο. Εννοείται ότι τα επιχρυσωμένα κρέατα που προσφέρει φτάνουν σε «αστρονομικά ποσά»… για μια μπριζόλα!

Γενικά, δεν μπορεί να θεωρηθεί value for money εστιατόριο, αλλά οι τιμές που πληρώνεις at a premium, αν συνδυαστούν με την παρουσία του Nusret στο εστιατόριο και ειδικά στο τραπέζι σου, δικαιολογούν την όλη εμπειρία σου. Παραφράζοντας το neon sign θα έλεγα NO NUSRET NO FIRE!

Παραγγείλαμε για starters την Nusret salad μαζί με τα wagyu beef rolls του και για κυρίως το asado (short ribs που ψήνονται για 8 ώρες) συνδυασμένα με το χαρακτηριστικό flower onion του -πρόκειται για ένα instagrammable συνοδευτικό, αφού τηγανίζουν τεράστια ολόκληρα κρεμμύδια, αφού πρώτα τους δώσουν το σχήμα από ανθού λουλουδιού!

Το asado ήταν και ο λόγος να έρθει στο τραπέζι μας για να μας δείξει ότι το 8ωρο ψήσιμο κάνει το κρέας τόσο μαλακό που πέφτει από το κόκκαλο και μπορεί να το διαλύσει με τα χέρια του. Εννοείται ότι το show έκλεισε με το χαρακτηριστικό αλάτισμα. Μάλιστα, λέγοντάς του ότι είμαστε από Κύπρο, μας είπε και «Efxaristo!».

Κλείσαμε το δείπνο μας με τον παραδοσιακό μας μπακλαβά, που όμως και εδώ ανήγαγαν το σερβίρισμά του σε τέχνη, αφού στο τραπέζι έρχεται όλο το ταψί. Αφού τοποθετήσουν το κομμάτι στο πιάτο, το προσφέρουν με παγωτό μαστίχα και το κόβουν σε κομμάτια. Κάτι τόσο απλό που όμως αλλάζει την όλη εμπειρία.

Ο Nusret έχει φανατικούς αλλά και haters. Δεν συγκαταλέγομαι σε καμιά από τις κατηγορίες. Εγώ θεωρώ ότι πολύ έξυπνα εκμεταλλεύτηκε την προβολή που πήρε, αλλά την ίδια στιγμή κάθε βράδυ δίνει τον καλύτερό του εαυτό, φωτογραφίζεται με όλους, επισκέπτεται αρκετά τραπέζια για τα show του και κατάφερε να πουλά at a premium κάτι που το βρίσκεις και αλλού. Κατάφερε να διαφοροποιηθεί από τους άλλους, όχι τόσο με το μενού που προσφέρει όσο με την όλη εμπειρία που παρέχει σε κάθε εστιατόριό του.

Μάθετε μόνο ότι το εστιατόριο στη Ντόχα, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φιλοξενούσε κάθε βράδυ πέραν των 1300 ατόμων! Τώρα, κάντε και τα μαθηματικά… που ζαλίζουν! Εγώ, πάντως, του βγάζω το καπέλο. Απλώς σημειώνω πως καλύτερα είναι να πάτε βράδυ που θα βρίσκεται και ο ίδιος στο μαγαζί, αφού η εμπειρία ολοκληρώνεται με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται χάρη στη δική του (επιβλητική) παρουσία.

#pafianontour