ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού της Κύπρου αρχές Νοεμβρίου διοργανώνει ο Όμιλος Διεθνών Διασυνδέσεων Απόλλων,  στο ΣΤΟΑ στη Λευκωσία, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κύριου Γιώργου Λακκοτρύπη και με την υποστήριξη των Δήμων της Λευκωσίας.

Το φεστιβάλ θα έχει σεφ που εκπροσωπούν την κουζίνα της χώρας τους και δημιουργεί πολλές υπέροχες ευκαιρίες για να μπορέσει κανείς να τις δοκιμάσει. Ο Hillar Hunt, Σομελιέ και Διευθυντής του ΟμίλουΤροφίμων και Κρασιού της Κύπρου, έχει προετοιμάσει έναν εκτεταμένο χώρο γευσιγνωσίας κρασιού με τοπικά και διεθνή κρασιά, καθώς επίσης, θα υπάρχει ένας χώρος για καφέ, έκθεση τέχνης φωτογραφίας και ζωγραφικής που σχετίζεται με τρόφιμα, και φυσικά πολλοί προμηθευτές και εκθέτες με μια ποικιλία αγαθών και δειγμάτων που μπορεί κανείς να αγοράσει.

Οι οικογένειες με παιδιά αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ. Έτσι οι οργανωτές έχουν διαμορφώσει έναν ειδικό χώρο για παιδιά κάτω των 12 ετών, ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν ενεργά, υπό καθοδήγηση και επίβλεψη, σε διάφορες ασφαλείς δραστηριότητες μαγειρικής.

Η Σάσκια Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος των Διεθνών Διασυνδέσεων Απόλλων δήλωσε για το φεστιβάλ. «Η εταιρεία μας ήθελε να βρει έναν τρόπο να επεκτείνει την τουριστική περίοδο της Κύπρου και να δείξει ότι έχουμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα πέρα από τον ήλιο και τις παραλίες.  Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε και να καλλιεργήσουμε μια πληθυσμιακή ομάδα ανθρώπων από τον τόπο μας αλλά και από το διεθνές κοινό, που είναι γνώστες και λάτρεις του φαγητού και του κρασιού, με γνώμονα την πολιτιστική ποικιλομορφία, ενώ ταυτόχρονα τηρώντας  τη δέσμευσή μας να χρησιμοποιήσουμε τις τοπικές υπηρεσίες και προϊόντα για τη διεκπεραίωση του φεστιβάλ. "

Info
Σάββατο  5 - Κυριακή 6 Νοεμβρίου  2016
ΣΤΟΑ 
Πλατεία Δημαρχείας, παλιά Λευκωσία
Πληροφορίες  Janice Ruffle 99987672
www.cyprusinternationalfoodfestival.com
Είσοδος €8/ €5 (παιδιά)