ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δοκιμάσαμε εξαιρετικό φαγητό σε ξυλόφουρνο σε έναν καταπράσινο χώρο

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Περιτριγυρισμένο από την όμορφη πευκόφυτη φύση του Κόρνου, σε ένα μικρό λόφο με όμορφη θέα και με μόλις 15 λεπτά απόσταση από την Λευκωσία βρίσκεται το Lumina Botanical Gardens. Μια μικρή οικογενειακή μονάδα καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών βοτάνων. Εκεί καλλιεργούνται πάνω από 28 είδη βοτάνων, χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται αποστάξεις και βιωματικά εργαστήρια σε συνεργασία με το υπουργείο τουρισμού.

Το εστιατόριο που λειτουργεί εκεί τον τελευταίο χρόνο, περιτριγυρισμένο από τα πεύκα και τους κήπους με τα βότανα, αποδεικνύει ότι το περιορισμένο μενού δεν αποτελεί μειονέκτημα, τουναντίον μπορεί να είναι πραγματικά προσεγμένο και πολύ νόστιμο.

Παρασκευή βράδυ παρκάραμε στο πάρκινγκ και χαζεύοντας το δροσερό και όμορφο περιβάλλοντα χώρο προχωρήσαμε στην είσοδο του μαγαζιού. Ένα ζευγάρι μουσικών μας υποδέχτηκε μελωδικά στην ατμοσφαιρική αυλή του εστιατορίου! Η ευγενική ιδιοκτήτρια μας συνόδεψε στο τραπέζι μας! Πήγαμε με σκοπό να φάμε οφτό αλλά μας εξίταραν δυο άλλες επιλογές. Χοιρινό κότσι στον ξυλόφουρνο και κοτόπουλο. Η ζιβανία, η φρεσκοκομμένη σαλάτα η ταχίνι και το μοναδικά νόστιμο προζυμένιο ψωμί, έφτασαν αμέσως στο τραπέζι! Μετά από λίγη ώρα δυο πλούσιες μερίδες, κοτόπουλου και χοιρινού, «προσγειώθηκαν» στο τραπέζι συνοδευμένα με πατάτες και πουργούρι. Τα κρέατα καλοψημένα και μαγειρεμένα με μαεστρία έκλεψαν τις εντυπώσεις και έγιναν ανάρπαστα, το ίδιο και οι πατάτες.

Το γλυκό επισφράγισμα της βραδιάς ήταν η αναρόπιτα η οποία ήταν ολόφρεσκη και εξαιρετικά νόστιμη. Φινάλε κάναμε φυσικά με τσάι από βότανα τα οποία σερβιρίστηκαν σε αντικέ φλυτζάνια. Δοκιμάσαμε ένα άκρως χαλαρωτικό μείγμα από λεβάντα, χαμομήλι, μελισσόχορτο, γαρύφαλλο και τριαντάφυλλο, το οποίο μας προετοίμασε για έναν γλυκό ύπνο.

Φεύγοντας προμηθευτήκαμε και τα βότανα μας και υποσχεθήκαμε να ξαναέρθουμε Σαββατοκύριακο, να απολαύσουμε την βόλτα στους όμορφους κήπους και να δοκιμάσουμε κυπριακό brunch με σπιτική λεμονάδα.

ΥΓ. Αξίζει να σημειωθεί ότι Σαββατόβραδα το μενού έχει burgers, πίτσες και spare ribs.

Lumina Botanical Gardens Κόρνος, Eπ. Λάρνακας  Tηλ. 99973631