ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δοκιμάσαμε τα πιάτα του Τhink 30 και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια από τις νέες ενδιαφέρουσες αφίξεις της σεζόν. Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κάποιος αμέσως μόλις βρεθεί στο Think 30, είναι πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ όμορφο και προσεγμένο all day εστιατόριο.

Ήταν Πέμπτη βράδυ, όταν βρεθήκαμε στο opening του μαγαζιού για να απολαύσουμε τις γεύσεις του.

Μόλις μπεις στο μαγαζί νιώθεις αλλά και βλέπεις πως το καθετί είναι προσεγμένο, με την ατμόσφαιρα αλλά και το σέρβις του που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον φιλόξενο. Τα κομψά και τα πιο χαλαρά funny στοιχεία συνυπάρχουν σε αρμονία στην όμορφη διακόσμηση του χώρου που επιμελήθηκε η Έλενα Γερκώτη. Ο χώρος αποπνέει έναν κοσμοπολίτικο αέρα και μια ακαταμάχητη γοητεία που ελκύει κόσμο από όλη τη Λευκωσία. Το σέρβις, τώρα, κινείται με επαγγελματισμό, που θα πει ότι είναι αρκετά σβέλτοι, ενήμεροι στο τι σερβίρουν, με ευγένεια και φιλική διάθεση.

Αφού καθίσαμε, ο σερβιτόρος μάς συστήθηκε και μας υπέδειξε το μενού για τα ποτά για να αποφασίσουμε ποιο κρασί θα θέλαμε να γευθούμε.

Λόγω του opening, το μενού ήταν συγκεκριμένο με δυο ορεκτικά, κυρίως αλλά και γλυκό, με τα κρασιά να είναι όλα από το οινοποιείο Κυπερούντα. Το κρασί του οινοποιείου που επιλέξαμε ήταν το Κυπερούντα Ακτή 2020.

Το μενού του μαγαζιού έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος Ελλαδίτης σεφ Δήμος Σαμουράκης. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο σεφ από τη νέα γενιά, ο οποίος έχει εμπειρία στο εστιατόριο Gastrologik το οποίο κατέχει 2 αστέρια Michelin, καθώς και σε άλλα αξιοσημείωτα εστιατόρια, όπως το 7 Food Sins ως Head Chef στην Αθήνα, στο ΜΑΖΙ στο Λονδίνο ως sous chef, στο εστιατόριο Matsuhisa ως chef de partie και στο Roca Moo στη Βαρκελώνη.

Αφού επιλέξαμε το κρασί, ο σερβιτόρος μάς εξήγησε πώς προχωράμε με την επιλογή πιάτων. Στα πρώτα ορεκτικά μπορούσαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο σαλάτες: Τη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί σε πανκ και βινεγκρέτ πορτοκάλι ή τη σαλάτα με τα ντοματίνια, μους γαλοτύρι, πίκλα κρεμμύδι, χώμα ελιάς και οξύμελι.

Επειδή θέλαμε να δοκιμάσουμε λίγο από όλα, αποφασίσαμε να πάρουμε ξεχωριστά ο ένας τη μια επιλογή, και ο άλλος την άλλη. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο ορεκτικό όπου οι επιλογές ήταν σεβίτσε μαγιάτικο σε εσπεριδοειδή και νιόκι πατάτας με ουρά μόσχου και αφρό αρσενικό Νάξου.

Πολύ ευχάριστες οι πρώτες επιλογές που γευθήκαμε με τα πιάτα να καταφέρνουν με το παραπάνω να ικανοποιούν γευστικά κάθε ουρανίσκο. Από τα 4 ορεκτικά, προσωπικά εγώ λάτρεψα τα νιόκι με την ουρά μόσχου, ένα ιδιαίτερο πιάτο με μια ενδιαφέρουσα κρέμα. Όλα μαζί δημιούργησαν μια ευχάριστη και γνώριμη αίσθηση γεύσεων.

Αφού κάναμε ένα διαλειμματάκι για να περιηγηθούμε λίγο στον χώρο και να απολαύσουμε το κρασί μας, στο τραπέζι μας κατέφθασαν τα κυρίως πιάτα. Είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 3 διαφορετικά πιάτα, τον μπακαλιάρο με παντζάρι και σάλτσα παντζάρι, το κοτόπουλο με λαχανικά σε βούτυρο νουαζέτ και ζου κοτόπουλο αλλά και το χοιρινό λαιμό με πουρέ σελινόριζας, κρέμα πράσου, αβγολέμονο και τσιπς πράσου.

Εμείς προτιμήσαμε να πάρουμε το κοτόπουλο και το χοιρινό. Και τα δυο πιάτα ήταν ψημένα στην εντέλεια και ζουμερά, με σωστά και όμορφα κοψίματα, αλλά και κομψά περιποιημένα ως προς την εμφάνιση, με το καθένα ξεχωριστά να κρατά τη γεύση του αναλλοίωτη ενόσω το απολαμβάναμε.

Περνώντας στους γλυκούς πειρασμούς, τα επιδόρπια ήταν ασυζητητί αξιοπρεπή και καλοφτιαγμένα. Η τάρτα μήλου με το παγωτό κανέλα και το μους γιαούρτι με δημητριακά ήταν ελαφριά, αφήνοντάς μιας μια δροσερή αίσθηση στο στόμα, κλείνοντας το δείπνο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

H όλη εμπειρία μας στο εστιατόριο ήταν ασφαλώς ευχάριστη, αφού δοκιμάσαμε ποικιλία ωραίων γεύσεων. Το μενού γέρνει προς το οικείο γκουρμέ και δίνει έμφαση στις δημιουργικές τεχνικές αλλά και στην αμεσότητα της νοστιμιάς, με τη χρήση εξαιρετικών πρώτων υλών. Το Think 30 αποτελεί μια νέα εκλεκτή πρόταση στο κέντρο της Λευκωσίας που βάζει ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας στην πρωτεύουσα.