ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δωρεάν μαθήματα χαρακτικής στις Πλάτρες

Η Σχολή-Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών συνδιοργανώνουν στις Πλάτρες τα ετήσια δωρεάν Μαθήματα Χαρακτικής, στη μνήμη Α. Τάσσου. Πρόκειται για μια ετήσια δράση του χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη στη μνήμη του ανθρώπου που τον μύησε στην χαρακτική τέχνη, του γνωστού χαράκτη Τάσσου.

Τα φετινά εργαστήρια αρχίζουν στις 3 Αυγούστου 2016. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί αφήγηση παραμυθιού και διαδραστικές δραστηριότητες ενώ ο χαράκτης Χαμπής Τσαγγάρης θα δώσει μια διάλεξη.

 

Εργαστήρια
Τετάρτη 3 – Κυριακή 7 Αυγούστου
Τρίτη 9 – Πέμπτη 11 Αυγούστου
09.30-14.00
Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών, αίθουσα «Γιώργος Σεφέρης», Πλάτρες.

 
Αφήγηση παραμυθιού & άλλες δράσεις
Την Παρασκευή 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών, αίθουσα «Γιώργος Σεφέρης», αφήγηση του παραμυθιού «Οι τρίπλαροι τζαι ο δράκος της μηλιάς» του Λάμπρου Πολυκάρπου, μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και διαδραστικές δραστηριότητες από τις Ελενίτσα Γεωργίου και Χριστίνα Πολυκάρπου.

Διάλεξη
Το Σάββατο 6 Αυγούστου θα δοθεί διάλεξη από τον Χαμπή με θέμα «Τα άγνωστα μονοπάθκια των τρίπλαρων». Η παρουσίαση αφορά τη διαδικασία εικονογράφησης του παραμυθιού του Λάμπρου Πολυκάρπου, από τον Χαμπή.

Τελετή λήξης
Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης των μαθημάτων και η έκθεση των χαρακτικών που θα προκύψουν από τα εργαστήρια, το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 19.00.

* Τα μαθήματα χαρακτικής παρέχονται δωρεάν από τον Χαμπή Τσαγγάρη και τους συνεργάτες τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υλικά μαζί τους ή να προμηθευτούν από το πωλητήριο στον χώρο των μαθημάτων.