ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Eδώ θα φας υπέροχη σπιτική πίτα της σάτζιης

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Κυριακή πρωί ο καιρός μετά από πολύ καιρό ανοιξιάτικος και αποφασίζουμε με την παρέα μια βόλτα δίπλα από την θάλασσα.

Οι Φοινικούδες στην Λάρνακα, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, είναι ιδανικός προορισμός μιας και απέχουν μόλις 35 λεπτά από Λευκωσία. Μπαίνουμε λοιπόν στο αυτοκίνητο και σε πολύ λίγο ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό μας υποδέχεται. Παρκάρουμε, φτάνουμε στην παραλία, βγάζουμε τα παπούτσια μας και περπατάμε, αφήνοντας τα πέλματα μας να απολαύσουν το ευεργετικό μασάζ της άμμου καθώς η αύρα της θάλασσας μας αναζωογονεί. Η προβλήτα, το κάστρο, ο κόσμος, οι γλάροι συνθέτουν ένα όμορφο κοσμοπολίτικο σκηνικό που φέρνει για λίγο την αίσθηση των διακοπών και της καλοκαιρινής ανεμελιάς.

Μετά από ένα 50λεπτο περπάτημα το Καφενείο το Ταχυδρομείο μας υποδέχεται στο όμορφο σκηνικό του. Καθόμαστε στην αυλή. Με μποέμ διάθεση και φόντο έντεχνη μουσική χαλαρώνουμε πίνοντας τις πρώτες γουλιές κυπριακού καφέ.

Μετά από τόσο περπάτημα νιώθουμε την ανάγκη να αναπληρώσουμε την ενέργεια που χάσαμε και αποφασίζουμε να δοκιμάσουμε κάτι γλυκό. Το γλυκό της ημέρας είναι γαλακτομπούρεκο αλλά ακόμα δεν έχει βγει από τον φούρνο. Η δεύτερη επιλογή είναι γλυκό του κουταλιού και η τρίτη πίτα της σάτζιης με μέλι η σοκολάτα. Η απόφαση μας να πάμε με την τρίτη επιλογή μας δικαιώνει. Μια λαχταριστή σπιτική πίτα της σάτζιης με μέλι έρχεται σε πολύ λίγο τραπέζι μας. Με την πρώτη μπουκιά η γεύση μας απογειώνεται. Ολόφρεσκη, όσο πρέπει τραγανή, ζεστή και ισορροπημένα γλυκιά η κάθε μπουκιά μας κάνει να παραμιλάμε. Μόλις ανακαλύψαμε έναν ακόμα λόγο να επιστρέψουμε στο εν λόγω μαγαζί σύντομα. Τελικά η πίτα της σάτζιης δεν αναπλήρωσε μόνο την ενέργεια που χάσαμε με το περπάτημα, αλλά μας έδωσε και λίγη παραπάνω ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες απαιτήσεις της εβδομάδας που ήρθε. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Info
Καφενείο το ταχυδρομείο
Οδός Βασιλέως Παύλου Λάρνακα
Τηλ. 99287950