ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα διήμερο γευστικό ταξίδι στα ξενοδοχεία Louis στην Πάφο

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Δροσερά πολύχρωμα κοκτέιλ, όπως Blue lagoon, Strawberry Daquiri, Brumble, Fruit Punch, πιατέλες με φρέσκα φρούτα και μικρά εύγευστα σνακ, μας περίμεναν τον πρωί της Παρασκευής στη βεράντα του Louis Ledra Beach δίνοντας μας μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο που ξεδιπλωνόταν μπροστά μας. Απολαύσαμε την κάθε γουλιά και μπουκιά ατενίζοντας την θάλασσα στο βάθος, γυρνώντας αυτόματα τον διακόπτη σε μούντ διακοπών,  προετοιμάζοντας παράλληλα τους γευστικούς μας κάλυκες! 

Μόλις μεσημέριασε κατεβήκαμε στο ανακαινισμένο Anemi, το κύριο εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου μας περίμενε ένα μεγάλο καλοστρωμένο τραπέζι. Τα μπουφέ ήταν γεμάτο με φαγητά για όλα τα γούστα ενώ οι σεφ πίσω από τους πάγκους ετοίμαζαν πυρετωδώς ο καθένας το δικό του είδος. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στα σουβλάκια τα οποία στριφογυρνούσαν και ψήνονταν σε μια άκρη ενώ δυο ψήστες με μαεστρία φρόντιζαν να τα βγάλουν από την φωτιά την κατάλληλη στιγμή ώστε να είναι ιδανικά ψημένα και ιδιαίτερα ζουμερά! Δοκίμασα επίσης κοτόπουλο λεμονάτο, τα συνόδεψα με πατάτες τηγανητές, διάφορες σαλάτες και μια πιρουνιά μακαρόνια μπολονέζ…έτσι για το επισφράγισμα.

Μια τσάντα με μικρά δώρα μας περίμενε στο ευρύχωρο δροσερό δωμάτιο, το οποίο μεταξύ άλλων διέθετε  και δικό του σαλονάκι. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μισή ώρα ξεκούραση, μαγιό βιβλίο και παραλία. Βρήκα ένα σημείο κοντά στην πισίνα το οποίο εξασφάλιζε και άπλετη θέα στη θάλασσα. Εντόπισα μια άνετη ξαπλώστρα και πέρασα ένα τρίωρο αμφιταλαντευόμενη μεταξύ διαβάσματος και ύπνου παραδομένη στην μεσημεριανή ραστώνη. Το νερό της πισίνας σε συνδυασμό με ένα δυνατό espresso stretto με ξύπνησε και με γέμισε ενέργεια.

Ο ήλιος άρχισε να χάνεται στον ορίζοντα και η πισίνα έγινε ένα μεγάλο σιντριβάνι. Ένα σαξόφωνο στην άκρη της κι ένα μπουφέ γεμάτο πολύχρωμα κοκτέιλ και μικρά σνακ συμπλήρωναν υπέροχα το σκηνικό. Χαλάρωσα πίνοντας ένα κοκτέιλ με βάση το baileys το οποίο με ταξίδεψε πίσω στην δεκαετία του 90.

Το καινούργιο ιταλικό εστιατόριο «A Mano» μας περίμενε στην άλλη άκρη της πισίνας. «Α Mano» σημαίνει με το χέρι και τα πιάτα που σε πολύ λίγο επισκέφτηκαν το τραπέζι μας επιβεβαίωσαν ότι κάποια μαγικά χέρια φρόντισαν να «παντρέψουν» δημιουργικά τα υλικά και να απογειώσουν έντεχνα τους γευστικούς μας κάλυκες. Εύγευστες δροσερές σαλάτες, μπρουσκέτες με ντομάτα και προσούτο, μικρά ψωμάκια ζυμωμένα με σκόρδο, ρίγανη και φρέσκο ελαιόλαδο συνόδεψαν άψογα το παγωμένο λευκό κρασί μας. Τα ζυμάρια πίσω από τους πάγκους έπαιρναν το γνωστό στρογγυλό σχήμα ενώπιον μας, έτοιμα να απλωθούν με τον πλάστη, να υποδεχτούν τα υλικά τους και να ψηθούν στον φούρνο. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, το πάχος της ζύμης και το ψήσιμο ιδανικό και τα υλικά που την σκέπαζαν ολόφρεσκα! Ευτυχώς φρόντισα το κυρίως πιάτο μου να είναι «ελαφρύ»! Ένα φιλέτο λαβράκι συνοδευμένο με λαχανικά έκανε φινάλε λίγο πριν ισορροπήσουμε τις γεύσεις μας με δροσερή πανακότα και cheese cake.

Την άλλη μέρα το πρωί οι πάγκοι του Anemi γέμισαν με πρωινά εδέσματα για όλα τα γούστα! Το μπουφέ περιλάμβανε και του πουλιού το γάλα καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την επιλογή. Ομελέτες απλές και σύνθετες, pancakes, βάφλες, λουκάνικα, γλυκά, αλμυρά, φρούτα αποξηραμένα και φρέσκα , ζεστοί και κρύοι καφέδες και χυμοί μου έκλειναν ομαδικά το μάτι και με άφησαν να περιπλανιέμαι για ώρα μη ξέροντας τι να πρωτοδιαλέξω προκειμένου να μην παρασυρθώ από την λαιμαργία μου και να συνδυάσω τις γεύσεις σωστά.

Μετά το λουκούλλειο πρωινό είχα στην διάθεση μου τρεις ολόκληρες ώρες να χαλαρώσω στην πισίνα με βιβλίο και διπλό κυπριακό καφέ.

Το μεσημέρι μας βρήκε παραδίπλα στο Louis Imperial Beach, το προσωπικό μας υποδέχτηκε θερμά με δροσερή σαμπάνια και ολόφρεσκα γλυκά. Αφού ξεναγηθήκαμε στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου, κατευθυνθήκαμε στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο Pygmalion Fine Handmade burgers! ! Ο όμορφος χώρος με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα ομολογουμένως μας εντυπωσίασε προετοιμάζοντας το έδαφος και δημιουργώντας προσδοκίες για τις προσεγμένες γεύσεις που θα παρελαύναν από το τραπέζι μας. Δροσίσαμε τον ουρανίσκο μας με χειροποίητη λεμονάδα, λίγο πριν το τραπέζι γεμίσει με σαλάτες, ορεκτικά και όλων των ειδών τα burger. Ανάρπαστες έγιναν οι λεπτοκομμένες ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες και τα τραγανιστά μπαλάκια χαλουμιού με μέλι.

Ένα διήμερο γεμάτο γεύσεις εικόνες και χαλάρωση έφτασε στο τέλος του. Μαζέψαμε τις πιο όμορφες εντυπώσεις και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής δίνοντας την υπόσχεση ότι σύντομα θα επιστρέψουμε να ξαναπάρουμε μια γεύση από την υπέροχη φιλοξενία των Louis Ηotels!