ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έναρξη λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Δήμου Στροβόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει ότι από τις 2 Νοεμβρίου 2018 η Λαϊκή Αγορά Δήμου Στροβόλου θα λειτουργεί στις νέες εγκαταστάσεις της εντός του χώρου στάθμευσης του Αθλητικού Κέντρου του ΓΣΠ. Η Λαϊκή Αγορά θα λειτουργεί για τους χειμερινούς μήνες από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα.

Πρόκειται για έναν επιτυχημένο θεσμό, που επί δεκαετίες στηρίζει εκατοντάδες παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και μικροπωλητές, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους δημότες Στροβόλου, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας για εύκολη πρόσβαση και προμήθεια φρέσκων γεωργικών και άλλων προϊόντων.

Η Λαϊκή Αγορά στεγάστηκε τις τελευταίες δεκαετίες στους χώρους των Αποθηκών του Δήμου. Η μετεστέγασή της στον χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ θεωρείται ως μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια για τον Δήμο Στροβόλου, που αποσκοπεί κυρίως, στην αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των επισκεπτών της και παράλληλα, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους παραγωγούς και πωλητές που συμμετέχουν σε αυτή.

Ο σχεδιασμός του όλου χώρου έγινε έτσι ώστε να πληροί τις προδιαγραφές για την εύρυθμη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς σε βάθος χρόνου. Η νέα, πρότυπη Λαϊκή Αγορά θα λειτουργήσει σε ένα άνετο, οργανωμένο περιβάλλον, με εύκολη πρόσβαση και πολυάριθμους χώρους στάθμευσης. Επιπρόσθετα, ο χώρος είναι στεγασμένος, υπάρχουν χώροι υγιεινής, με όλες τις απαραίτητες πρόνοιες για άτομα με κινητικά προβλήματα και εντός των προσεχών εβδομάδων θα λειτουργήσει καφενείο για τους επισκέπτες.

Τα επίσημα εγκαίνια της Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9:30 π.μ. από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή.

Οι λαϊκές αγορές είναι ένα θεσμός με μακρά ιστορία στον τόπο μας, αλλά και στον ευρύτερο ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο. Η Λαϊκή Αγορά είναι ένας μικρός πυρήνας εμπορίου, κατευθείαν από τους παραγωγούς στον καταναλωτή, τις περισσότερες φορές χωρίς κανένα άλλο μεσάζοντα.

Ο Δήμος Στροβόλου προγραμματίζει μία σειρά ενεργειών για ενίσχυση της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, μέσω της αύξησης της επισκεψιμότητας από το καταναλωτικό κοινό, ιδιαίτερα από τις νεότερες ηλικίες. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας προγραμματίζονται μεταξύ άλλων εβδομαδιαίες οργανωμένες επισκέψεις δημόσιων και ιδιωτικών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων κάθε Παρασκευή που θα λειτουργεί η Αγορά. Επιπρόσθετα, εξετάζεται το ενδεχόμενο παροχής δωρεάν διαδρομών από και προς τη Λαϊκή Αγορά με λεωφορείο, για τα άτομα που έχουν οποιαδήποτε δυσκολία πρόσβασης στην Λαϊκή Αγορά.