ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έναρξη προβών για την καλοκαιρινή παραγωγή Αχαρνείς του Αριστοφάνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την έναρξη των προβών για τη νέα, μεγάλη και πολυπρόσωπη καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ, τους Αχαρνείς του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά του για δυναμική επαναφορά στην θεατρική ζωή, με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια και το σεβασμό στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Στην πρώτη ανάγνωση παρέστη η Πρόεδρος του ΘΟΚ, κα Αντιγόνη Αθηαινίτη, η οποία καλωσορίζοντας τους συντελεστές ανέφερε ότι ο Οργανισμός μαζί με τους καλλιτέχνες δίνουν το παρών τους, δίνουν πνοή και βήμα στη θεατρική δημιουργία και ανταποκρίνονται στη μεγάλη αυτή πρόκληση για επανεκκίνηση. Τόνισε ότι ο ΘΟΚ έχει μάθει να αντεπεξέρχεται στα δύσκολα και μαζί με όλο το δυναμικό του Οργανισμού, θα τα καταφέρουν.

Οι Αχαρνείς, η παλαιότερη σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, που έλαβε το πρώτο βραβείο στα Λήναια, το 425π.Χ, αποτελεί ένα έργο που υψώνει φωνή κατά του πολιτικού συστήματος της δημαγώγησης και υπέρ της δίκαιης ειρήνης.

Εν μέσω Πελοποννησιακού πολέμου, ο Δικαιόπολης, επιθυμώντας διακαώς να επιστρέψει στην αγροτική του ζωή, προσπαθεί να πείσει την εκκλησία του δήμου να κλείσει ειρήνη με τον εχθρό. Ενοχλημένος από την απροθυμία της, αποφασίζει να συνάψει προσωπική ειρήνη, απολαμβάνοντας αφθονία αγαθών και πλούτο μόνο για τον εαυτό του.

Με το δικό του αυθεντικό στυλ, και με συνοδοιπόρους του μια πολυδύναμη ομάδα συντελεστών και ηθοποιών, ο Βαρνάβας Κυριαζής προσβλέπει σε μία εορταστική παράσταση, γεμάτη κέφι και ζωντάνια.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 28 Ιουλίου 2020, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ στις 9:00μ.μ. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στη Λευκωσία στις 29, 30 και 31 Ιουλίου.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Λεωνίδας Ζενάκος
Σκηνοθεσία: Βαρνάβας Κυριαζής
Μουσική: Κώστας Κακογιάννης
Σκηνικά: Γιώργος Γιάννου
Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Χορογραφία  Κίνηση:    Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνογράφου: Ρέα Ολυμπίου
Βοηθός ενδυματολόγου-Ειδικές κατασκευές:    Μόνικα Χατζηβασιλείου
Στίχοι τραγουδιών: Πάμπος Κουζάλης
Βοηθός Σκηνοθέτης: Ανδρέας Αραούζος
    
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Χάρης Αττώνης
Βασίλης Βασιλάκης
Εύρος Βασιλείου
Θανάσης Δρακόπουλος
Θανάσης Ιωάννου
Κώστας Καζάκας
Μάρκος Καλλής
Γιάννης Καραούλης
Χάρης Κκολός
Βαλεντίνος Κόκκινος
Διομήδης Κουφτερός
Αντρέας Μακρής
Πάνος Μακρής
Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γιάννης Μίνως
Μιχάλης Μουστάκας
Αλέξανδρος Παρίσης
Αντρέας Τσέλεπος
Ανδρέας Τσουρής
Βασίλης Χαραλάμπους
 
Συμμετέχουν: Δαυίδ Αναστασίου, Γεωργία Νεοκλέους, Πυγμαλίων Νεοκλέους

Παραστάσεις
Λευκωσία
Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’
28-31 Ιουλίου 2020
και σε περιοδεία