ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επτά προσωπικότητες που συναντάς στους εκδρομικούς χώρους

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Καθώς η άνοιξη προχωράει το σκηνικό τα σαββατοκύριακα σταδιακά αλλάζει και οι εκδρομικοί χώροι σφύζουν από ζωή μιας και οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές για εκδρομές στη φύση.

Αν είσαι ένας από αυτούς που αποφάσισες να απαρνηθείς την θάλασσα (εγώ πριν να έρθει ο Ιούλιος δεν βουτάω!) και να πάρεις τα βουνά… εγώ είμαι εδώ για να σε προετοιμάσω για το… «τι καπνό φουμάρουν» οι γείτονές σου εκεί ψηλά στους εκδρομικούς χώρους.Οι χαρακτήρες, λοιπόν, που συναντάς στο βουνό είναι πολύ συγκεκριμένοι. Bρίσκονται σε κάθε εκδρομικό χώρο και χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

1. Ο λαϊκός: Είναι εκείνος που «σκάει μύτη» στο βουνό παρέα με το κασετόφωνό του, εφοδιασμένος με μπαταρίες και cd από σκυλάδικα της Πάολα (κι όχι μόνο), που «δίνουν πόνο» αβίαστα σε ανθρώπους, σκαντζόχοιρους και… αγρινά, που βρίσκονται σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων.

2. Ο φιλότιμος-δοτικός: Είναι αυτός που έρχεται με το έτσι θέλω να σε κεράσει λουκάνικο και φρέσκο χαλούμι από τη θειά του τη Μαρικού από τις Πάνω Αρόδες και σταφύλι δικής του παραγωγής. Μην πεις όχι.. Θα φας θες δε θες!

3. Ο ξεχασιάρης: Είναι αυτός που έρχεται με ύφος «ξέρω, είμαι απαράδεχτος» και ζητάει λίγα κάρβουνα, λίγο αλάτι, ένα λεμόνι, λίγο πιπέρι, λίγο σαπούνι και μπορεί και καμία μπριζόλα γιατί ξέχασε να φέρει.

4. Ο φιλόσοφος: Αυτός που σε βλέπει να προσπαθείς μάταια να ξεδέσεις τον διπλό κόμπο στη σακούλα και σου λέει: ξέρεις τι είπε ο Μέγας Αλέξανδρος για το Γόρδιο δεσμό… ό,τι δεν λύνεται κόβεται. Και κάπως έτσι σε στέλνει αδιάβαστο εκεί στα 870 μέτρα υψόμετρο.

5. Ο πολύτεκνος-οικογενειάρχης: Αυτός που έχει 2-3, 4-5 παιδιά, δεν ξέρει τι να τα κάνει Κυριακάτικα και αποφασίζει να τα «αμολήσει» να τρέχουν στα βουνά, φωνάζοντας κάθε τόσο: «Τάσο, Ανδρέα, Μυρούλα, Κωνσταντίνε, Άντρη μεν τσακώνεστε…εννα σας λύσω… η σούβλα εν έτοιμη… ελάτε να φάτε το χαλλουμούι σας… Ελάτε πιτούλα ζεστή».

6. Ο «from the other side»: Αυτή η περίπτωση έχει δυο υποκατηγορίες. Είναι ο «κάθομαι φρόνιμα σε μια γωνιά χωρίς να περιφέρομαι ιδιαίτερα στο χώρο και χωρίς να δίνω δικαιώματα» και ο «ακούω τουρκικά σκυλάδικα στο τέρμα, φωνάζοντας, παράλληλα, και κάνοντας την παρουσία μου πέραν του δέοντος αισθητή».

7. Ο οικολόγος: Κυκλοφορεί με μια σακούλα μαζεύοντας και τα σκουπίδια των άλλων ενώ, παράλληλα, μουρμουρίζει βρίζοντας την παιδεία και την ασυνειδησία του κόσμου.

Aν τώρα αναρωτιέστε σε ποια κατηγορία ανήκω εγώ… «Ε συγγνώμη που ενοχλώ… μήπως σας βρίσκεται ένα λεμόνι;»

Υ.Γ. 1. Στα δάση της Κύπρου λειτουργούν 40 εκδρομικοί χώροι.
Υ.Γ. 2. Μόνο στην περιοχή του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους υπάρχουν εννιά εκδρομικοί χώροι, που υποδέχονται κάθε χρόνο χιλιάδες εκδρομείς. Αυτοί είναι τα Πλατάνια, το Ππασιά Λιβάδι, το Αλμυρολίβαδο, ο Κάμπος του Λιβαδιού, το Καμπί του Καλοήρου, ο Ξεροκόλυμπος, ο Φράκτης του Προδρόμου, ο Μάραθος και ο Μέσα Ποταμός.
Υ.Γ. 3. Μην κάθεστε, ανακαλύψτε τους.