ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εργαστήρι Επινοημένου/Σωματικού Θεάτρου το Σεπτέμβρη

Ο ΘΟΚ ανακοινώνει τη φιλοξενία του Guillaume Pigé, ηθοποιού, σκηνοθέτη, μίμου και ειδικού στη σωματική έκφραση, ο οποίος διδάσκει στη σχολή Rada του Λονδίνου και είναι ιδρυτής του Theatre.Re.

Ο Guillaume, με διεθνείς συνεργασίες στο ενεργητικό του σε Ευρώπη και Αμερική, θα είναι ο εμψυχωτής εργαστηρίου που θα διοργανωθεί από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στις 4-8 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή στη Λευκωσία. Θα απευθύνεται σε επαγγελματίες και ημι-επαγγελματίες ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών και σχολών χορού, σε περφόρμερς γενικά που θέλουν να ενισχύσουν και να βελτιώσουν τη φυσική τους παρουσία στη σκηνή, αλλά και σε οποιονδήποτε (εκπαιδευτές και καθηγητές) εμπλέκεται στη διαδικασία Επινοημένου Θεάτρου όπου ο ηθοποιός είναι στο επίκεντρο της δημιουργικής διαδικασίας.

Το εργαστήρι επιχειρεί μια συναρπαστική και ευρηματική ματιά στο έργο του Etienne Decroux, πατέρα της σύγχρονης σωματικής έκφρασης και μιμικής και των βοηθών του, διδάσκοντας και αξιοποιώντας τις τεχνικές του Theatre.Re για δημιουργία πρωτότυπου υλικού για το θέατρο μέσα από την αξιοποίηση του σώματος.

Από την κινησιολογική άρθρωση μέχρι τα αντίβαρα, από το δυναμικό σωματικό ρυθμό ως την κίνηση του αγάλματος, και από το γνωστό ρεπερτόριο μέχρι τον αυτοσχεδιασμό, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς μπορούν να δημιουργήσουν κίνηση στην ακινησία, πώς να είναι έτοιμοι για δράση και πώς να κάνουν πρόβες για ένα έργο πριν το γράψουν.

Γλώσσα:  Αγγλικά

Συμμετέχοντες: 12-20 άτομα

Δηλώσεις συμμετοχής:  Με αποστολή βιογραφικού στο nmourouzi@thoc.org.cy, μέχρι την 25η Αυγούστου, και την ένδειξη «Για το εργαστήρι Corporeal Mime”. Σε περίπτωση πολυάριθμων συμμετοχών, η ομάδα θα επιλεγεί με τη συνδρομή του κ. Pigé, ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο αποδοτική με βάση τη σύστασή της.  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει απαραιτήτως να παρακολουθήσουν όλες τις συναντήσεις, 4-8 Σεπτεμβρίου, καθημερινά 9π.μ. – 6μ.μ.

Επιδοτημένο Κόστος: €75 ανά συμμετέχοντα