ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εθελοντές δίπλα στον Οργανισμό Πάφος2017

Καθώς το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος 2017 έχει ολοκληρωθεί, ο Οργανισμός Πάφος2017 κατάφερε να εμπλέξει την κοινωνία της Πάφου στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού με εκατοντάδες εθελοντές.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική συγκέντρωση όλων των εθελοντών που έχουν ήδη εγγραφεί στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού - η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία με άτομα όλων των ηλικιών - με σκοπό τον συντονισμό και καθορισμό τους στις ομάδες Παραγωγής, Επικοινωνίας, Διαχείρισης Πολιτιστικού Βαρομέτρου, Φιλοξενίας, Άμεσης Δράσης και Κοινωνικής Συμμετοχής.

Με πίστη στην εθελοντική προσφορά και την συμμετοχή της κοινωνίας στο μεγάλο αυτό εγχείρημα της πόλης, ο Οργανισμός Πάφος2017 έχει συνοδοιπόρο του την εταιρεία Α/φοί Λανίτη, που αποδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο, στηρίζοντας το Πρόγραμμα Εθελοντισμού και τις ανάγκες των εθελοντών, ως ο αποκλειστικός χορηγός του.

Η χρονιά του 2016 πριν την επίσημη ανάληψη του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αποτελεί την περίοδο διεργασιών και προετοιμασιών σε όλα τα επίπεδα για την εξασφάλιση της επιτυχίας του. Tους τελευταίους μήνες μέσω ανοικτών προσκλήσεων, στοχευμένων ενεργειών και καλεσμάτων σε κοινωνικά σύνολα και φορείς συστάθηκε η μεγάλη ομάδα των εθελοντών, βάση των αναγκών που προκύπτουν από τον Οργανισμό με σκοπό την ενίσχυση του.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης άνοιξε την εκδήλωση και καλωσόρισε τους εθελοντές στην οικογένεια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 ευχαριστώντας όλους για την συμμετοχή τους. Τόνισε επίσης ότι η εμπλοκή τους στον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της χώρας μας αποτελεί το πιο ζωντανό κομμάτι και την καρδιά του Οργανισμού με αφιλοκερδή συνεισφορά τους.

Eπιπρόσθετα η Διευθύντρια Καλλιτεχνικού Προγράμματος κ. Γεωργία Ντέτσερ  ευχαρίστησε τους εθελοντές που είναι ήδη ενεργοί από το 2014 στον Οργανισμό Πάφος2017 και καλοσώρισε τους νέους εθελοντές. Τόνισε ότι η μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών επιβεβαιώνει το στοιχείο της ανοικτοσύνης του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού και ότι οι εθελοντές αποτελούν μία από τις κινηττήριες μηχανές του.