ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

European University Cyprus Microsoft Innovation Center Alumni Awards 2016

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και σε μια λαμπρή, από όλες τις απόψεις, τελετή ο Σύνδεσμος Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου και του Cyprus College ανακοίνωσε τα ετήσια βραβεία: “European University Cyprus & Cyprus College Microsoft Innovation Center Alumni Awards 2016”. Στόχος του θεσμού είναι να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει τα επιτεύγματα των αποφοίτων καθώς και να διαθέσει δύο υποτροφίες από το Ταμείο Υποτροφιών Αποφοίτων.

Πάνω από 500 μέλη του Συνδέσμου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να επιβραβεύσουν τους απόφοιτους που αρίστευσαν για το ήθος τους και διακρίθηκαν στην επαγγελματική τους πορεία. Ο κατάλογος των επιτυχημένων αποφοίτων είναι ιδιαίτερα μεγάλος και έτσι το έργο της κριτικής επιτροπής ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

- Βραβείο «Αποφοίτου της Χρονιάς» δόθηκε στην κ. Χριστιάνα Πισία Πιερούλλη, Βοηθό Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης.
- Βραβείο “Επιχείρηση Αποφοίτου της Χρονιάς” απονεμήθηκε στον               κ. Neboja Πετρίδης, Γενικό Διευθυντή FF Group. 
- Βραβείο «Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας» κέρδισε ο κ. Άριστος Αριστείδου, Γενικός Διευθυντής εταιρείας Dacor.
- Βραβείο «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» δόθηκε στην κ. Άννα Μανώλη, Επιχειρηματία Σύμβουλο για εταιρεία File Finders.
- Τιμητικό Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς απονεμήθηκε στον manager και προπονητή της ομάδας αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο Basket, κ. Αντρέα Κόκκινο.
- Τιμητικό Βραβείο Εκπαιδευτικής Προσφοράς απονεμήθηκε στον τ. λυκειάρχη Κυριάκο Νεοκλέους ο οποίος κατάφερε να αγγίξει τις ψυχές χιλιάδων Λευκωσιατών αφού υπήρξε δάσκαλος, διευθυντής και καθοδηγητής τους.

Ο Σύνδεσμος προχώρησε, επίσης, στη απονομή δυο υποτροφιών αξίας €22,500 σε ένα νεοεισερχόμενο και ένα υφιστάμενο φοιτητή. Οι υποτροφίες παραχωρήθηκαν ευγενώς, στο Σύνδεσμο Αποφοίτων από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιάννος Σπύρου ανακοίνωσε ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία ενός πλήρως ενημερωμένου Επιχειρηματικού Οδηγού Αποφοίτων (Business Directory) που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τη δυναμική δικτύωση, με τελικό στόχο την αλληλοβοήθεια και αλληλοστήριξη των μελών μας». Τέλος, ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Microsoft και το χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού ευχαρίστησε το Σύνδεσμο για την ενεργό δράση του ενώ επεσήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στον μεγαλύτερο διεθνή πανεπιστημιακό Οργανισμό, την Laureate International Universities, που αποτελείται από 80 πανεπιστήμια σε 29 χώρες της υφηλίου στα οποία φοιτούν πέραν τους ενός εκατομμυρίου φοιτητών και λειτουργούν 21 κέντρα αριστείας στους τομείς της Ιατρικής και των Επιστημών Υγείας.

Στη συνέχεια ο Σύνδεσμος παρέθεσε επίσημο δείπνο στα μέλη του.