ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2016

Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει και φέτος τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2016. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, έναν ποδηλατικό διαγωνισμό ευρωπαϊκών πόλεων που διαρκεί ένα μήνα, από την 1η μέχρι τις 31 Μαΐου.

Νικήτρια αναδεικνύεται η πόλη που διανύει τα περισσότερα χιλιόμετρα (City Leaderboard), ενώ ειδική βράβευση γίνεται και για τις πρώτες τρεις πόλεις που διανύουν τα περισσότερα χιλιόμετρα σε συνάρτηση με τον πληθυσμό τους (Best Cycling city).

Κατά το 2015 η Λευκωσία, συνεργάστηκε με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Ποδηλασίας και Ποδηλατικούς Ομίλους της πόλης και πέτυχε με 196 εγγεγραμμένους ποδηλάτες, εκ των οποίων 87 ενεργοί, την 30η θέση ανάμεσα στις 39 πόλεις που συμμετείχαν στην τελική κατάταξη City Leaderboard (συνολικός αριθμός χλμ) και τη 14η θέση στην κατάταξη Best Cycling city (αριθμός χλμ ανά 1000 κατοίκους). Πρώτη και στις δύο κατηγορίες αναδείχτηκε η πόλη του Gdansk (Πολωνία).

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και ανοικτή για όλους. Το μόνο που έχει να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να υποστηρίξει τη Λευκωσία στον διαγωνισμό είναι:

- Να κατεβάσει στο κινητό του την ειδική εφαρμογή Cycling365, που διατίθεται δωρεάν τόσο στο Apple Store όσο και στο Google Play, η οποία είναι  αρκετά απλή και εύκολη στη χρήση, και να εγγραφεί στην ομάδα της ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (NICOSIA).

- Κάθε φορά που χρησιμοποιεί το ποδήλατό του για σκοπούς διακίνησης, π.χ. για να πάει στη δουλειά, στον κινηματογράφο, για ψώνια κ.λπ. να ενεργοποιεί το Cycling365, ώστε να καταγράφει τη διαδρομή του.

Η χρήση του ποδηλάτου ως μέσου άθλησης δεν προσδίδει βαθμούς στην πόλη και γι’ αυτό κάθε διαδρομή λαμβάνεται υπόψη μόνο αν
(α) δεν ξεπερνά σε απόσταση τα 35 χιλιόμετρα,
(β) η μέση ωριαία ταχύτητα είναι μικρότερη από 30 km/h και
(γ) η μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 45 km/h.
Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τους κανόνες του διαγωνισμού, μπορείτε κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ποδηλατικής Πρόκλησης 2016 www.cyclingchallenge.eu.

Τη συμμετοχή της Λευκωσίας στηρίζουν η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, οι Ποδηλάτες Λευκωσίας, ο Ποδηλατικός Όμιλος Λευκωσίας και η ομάδα Cyclists Across Barriers.

Με τη συμμετοχή καταξιώνεται η Λευκωσία ως ποδηλατική πόλη, κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των ποδηλατών στον δρόμο και ο Δήμος διεκδικεί περισσότερες υποδομές από το κράτος για την ασφαλή, οικονομική και οικολογική διακίνηση με ποδήλατο στην πόλη μας.