ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χόκεϋ Σάλας φιλοξενεί η Λευκωσία

Το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» η Κυπριακή Ομοσπονδία Χόκεϋ θα υποδεχτεί έξι χώρες για το EuroHockey Indoor Championship III (Men)

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χόκεϋ ενόψει της σημαντικότερης διεθνής διοργάνωσης που φιλοξένησε ποτέ η ίδια.

Το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου 2018 στην κλειστή αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» η Κυπριακή Ομοσπονδία Χόκεϋ θα διοργανώσει το EuroHockey Indoor Championship III (Men) με τη συμμετοχή επτά χωρών, της διοργανώτριας και των Ελλάδα, Σκωτία, Ουαλία, Λευκορωσία, Σλοβακία, Σλοβενία. Το ίδιο διάστημα η Αμβέρσα του Βελγίου θα φιλοξενήσει την αντίστοιχη διοργάνωση της α΄ κατηγορίας και η Αλάνια της Τουρκίας τη β΄ κατηγορία.

Οι επτά χώρες θα δώσουν από έξι αγώνες, σε φόρματ ομίλου. Την 1η μέρα η Κύπρος θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία (11:10) και τη Λευκορωσία (17:00), τη 2η μέρα τις Ελλάδα (12:20) και Ουαλία (19:20) και την 3η μέρα τη Σλοβενία (11:30) και τη Σλοβακία (15:00). Η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη.

«Είναι η σημαντική διοργάνωση που ανέλαβε ποτέ η ομοσπονδία μας και έτσι όλοι εργαζόμαστε σκληρά για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές για τον μεγάλο κόπο που βάζουν και τους χορηγούς για τη σημαντική τους στήριξη», δηλώνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χόκεϋ κ. Πέτρος Καραφώκας.

H ΟΠΑΠ Κύπρου είναι ο Μέγας Χορηγός της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στηρίζουν οι ΚΟΑ, ΚΟΕ και ΚΟΤ, ενώ χορηγοί είναι οι Πετρολίνα, Pizza Hut, CIPA, Classic Hotel, APS Athienites Ltd, Euthor, Yiakoumi και Partners Ltd, MerinoKnit Ltd, Second Cup, BR HUB. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ιστοσελίδα 24sports.com.cy και ο ραδιοφωνικός σταθμός Frederick ΣΠΟΡ FM 95.0.

Ενόψει της διοργάνωσης, η Κυπριακή Ομοσπονδία Χόκεϋ θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Λίγα λόγια για το άθλημα του Χόκεϋ
To Χόκεϋ επί χόρτου είναι Ολυμπιακό Άθλημα ανελλιπώς από το 1928, ενώ βρισκόταν στο καλεντάρι και των Ολυμπιάδων του 1908 και 1920. Πρόκειται για άθλημα που παίζεται σε ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα αλλά και σε κλειστές αίθουσες σάλας. Οι ομάδες αποτελούνται από έντεκα παίκτες στο ανοικτό και από έξι στο κλειστό. Αντικειμενικός σκοπός του παιχνιδιού είναι να σκοράρει η ομάδα στο αντίπαλο τέρμα, χρησιμοποιώντας μπαστούνι.

Το Χόκεϋ είναι διαδεδομένο σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως την Αγγλία, το Πακιστάν, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία. Στην Κύπρο, με το άθλημα απασχολούνται περίπου 400 άτομα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τέσσερα σωματεία, ενώ το άθλημα καλλιεργείται και στις βρετανικές βάσεις. Γήπεδο Χόκεϋ επί χόρτου υπάρχει στο English School στη Λευκωσία καθώς και στις βάσεις Δεκέλειας και Ακρωτηρίου.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Χόκεϋ ιδρύθηκε το 1979 και λαμβάνει μέρος σε όλα τα ευρωπαϊκά τουρνουά και για πρώτη φορά το 2016 στο παγκόσμιο κύπελλο και συγκεκριμένο στον α΄ γύρο. Η χώρα μας βρίσκεται στην 57η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και στην 24η στην Ευρώπη.