ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φάγαμε τους μεζέδες της Μαρίας και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Ο Σεπτέμβρης είναι από τους μήνες του θα τον χαρακτήριζα ιδανικό για εκδρομές σε ημιορεινά ή ορεινά χωριά. Είναι ιδανικός γιατί μπουχτίζεις από τις εξορμήσεις στις παραλίες και ψάχνεις τη δροσιά της μεταβατικής περιόδου πριν τον χειμώνα. Είναι από τις αγαπημένες μου περιόδους γιατί τα χρώματα αλλάζουν, ανακαλύπτεις νέα πράγματα, κάνεις νέα ξεκινήματα και γενικά μπαίνεις σε άλλη διάθεση.

Ένα τέτοιο χωριό που προσφέρεται για εξορμήσεις είναι το Κοιλάνι, ένα από τα γνωστά κρασοχώρια της Λεμεσού που αναμφισβήτητα προσφέρει ηρεμία και μάς γοητεύει με τα λιθόκτιστα σπιτάκια με τις κεραμοσκεπές, την πλακόστρωτη πλατεία και τα όμορφα δρομάκια που οδηγούν στις διαφορές γειτονιές του.

Προς το κέντρο του χωριού θα βρείτε και την ταβέρνα «Το Κορίνεον» ή αλλιώς την ταβέρνα του Άριστου, ενός ξεχωριστού Κοιλανιώτη. Στο κέντρο του χωριού, είναι γνωστό και ως «Οι μεζέδες της Μαρίας».

Εδώ θα βρείτε κλασικές κυπριακές γεύσεις, νόστιμο σπιτικό φαγητό και είδη σχάρας τις καθημερινές ενώ τις Κυριακές η αρνίσια σούβλα έχει την τιμητική της.

Κυριακή μεσημέρι, λοιπόν, η στάση της εκδρομής μας ήταν στην υπερυψωμένη βεράντα της Μαρίας. Με το που μπήκαμε και καθίσαμε, ο κύριος Άριστος μάς υποδέχθηκε και μας ρώτησε τι θα θέλαμε να πιούμε. Αφού παραγγείλαμε τα ποτά, τα μεζεδάκια άρχισαν να έρχονται.

Είναι από τα μέρη που λες την ατάκα «απλά και ωραία». Χωρίς πολλά-πολλά, με κάποιες φορές περιττά πιάτα, πάντα νόστιμα, με γνώριμες γεύσεις που δεν μπορεί κάτι να πάει λάθος. Ο μεζές τους περιλαμβάνει αλοιφές από ταχίνι, γιαούρτι, ορεκτικά παντζάρια, κεφτέδες, αφέλια, κουπέπια, μακαρόνια του φούρνου, πατάτες και για το τέλος σούβλα αρνίσια και κοτόπουλο.

Πρόκειται για σπιτική κουζίνα που απολαμβάνεις, χορταίνεις και προχωράς γεμάτος την περιδιάβασή σου.
Οι τιμές είναι αρκετά φιλικές όπως και οι οικοδεσπότες. Ο λογαριασμός μας ανήλθε γύρω στα 65 ευρώ για τέσσερα άτομα με μπίρες και αναψυκτικά. Για το τέλος μάς προσέφεραν και παγωτό.

INFO
ΤΗΛ. 99608196
Κέντρο χωριού Κοιλάνι, επαρχία Λεμεσού