ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φέτος το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Βουνί

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Είμαι της άποψης ότι μπορείς να νιώσεις αν σου ταιριάζει η αύρα ενός τόπου ή όχι πατώντας για πρώτη φορά το πόδι σου σ’ αυτόν. Η πρώτη εντύπωση παίζει καταλυτικό ρόλο. Όταν λοιπόν πρωτοπάτησα το πόδι μου στο Βουνί ήταν Νοέμβρης, άρχιζε να κάνει ψύχρα καθώς ο ήλιος χανόταν μέσα στα βουνά και η ιδιοκτήτρια του δωματίου που θα μέναμε μας υποδέχτηκε στην όμορφη αυλή της με παγωμένη ζιβανία και σουτζούκο. Πίνοντας τη ζιβανία και απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα στην περιποιημένη αυλή ένιωσα ότι αυτή, η συγκριμένη εικόνα εγκλώβισε το Βουνί στην καρδιά μου καθιστώντας το σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου χωριά στην Κύπρο.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχα την τύχη να ξαναβρεθώ εκεί, σε ένα πανέμορφο δωμάτιο το μπαλκόνι του οποίου έβλεπε σε ένα γραφικό στενό με ένα πέτρινο δρομάκι στολισμένο  με γλάστρες με λουλούδια. Παρακάτω η πλαγιά του βουνού ξεδιπλωνόταν στα μάτια μας. Παρασκευή βράδυ, στο σαλονάκι αυτού του υπέροχου μπαλκονιού απολαύσαμε τα ποτά μας περιτριγυρισμένοι από την ησυχία και την γαλήνη του χωριού.

Το πρωί ξυπνήσαμε με το κελάηδημα των πουλιών. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι τα χρώματα του χωριού ξεδιπλωθήκαν τριγύρω προκαλώντας μας να εξερευνήσουμε τις ομορφιές του. Αν και ήταν δύσκολο να αποχωριστούμε το σκηνικό το οποίο περιλάμβανε , μπαλκόνι, μουσική, αιώρα, θέα στην πλαγιά και ζεστό espresso είπαμε να μην αφήσουμε την μέρα να φύγει έτσι, φορέσαμε τα αθλητικά μας και χαθήκαμε στα στενά γραφικά δρομάκια. Μας γοήτευσε η γραφικότητα του χωριού, και μας έκανε τρομερή εντύπωση η καθαριότητα που επικρατούσε και ότι όλοι οι δρόμοι ήταν στολισμένοι με ανθισμένες περιποιημένες γλάστρες.


Βρεθήκαμε στον «Μεσοχώρο», στο επίκεντρο ουσιαστικά του χωριού. Εκεί ανάμεσα από τις στοές που διαμορφώνονται από τα διώροφα σπίτια που βρίσκονται πάνω από τα δρομάκια, συναντήσαμε τα καφενεία και μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα. Είναι εντυπωσιακή η ραγδαία εξέλιξη που έχει σημειώσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ανοιξαν καινουργια μαγαζιά, αναπαλαιώθηκαν κτίρια, άνοιξαν νέα καταλύματα και οι δρόμοι γέμισαν λουλούδια Κάναμε τα ψώνια μας, πήραμε παγωμένα νερά και συνεχίσαμε το περπάτημα.

Σε πολύ λίγο βρισκόμασταν στην άλλη είσοδο του χωριού. Εκεί βρήκαμε το εστιατόριο «Monte Vouni». Τα πολυτελή αυτοκίνητα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα τριγύρω, οι καλοντυμένοι θαμώνες , η διακόσμηση αλλά και οι σερβιτόροι που συνέθεταν το σκηνικό μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι πρόκειται για έναν φρέσκο γαστρονομικό προορισμό για πολύ απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Το προσπεράσαμε και κατεβήκαμε στις δεξαμενές του χωριού, καθίσαμε κάτω από τα πλατάνια και απολαύσαμε το δροσερό νερό μας. Βάλαμε σαν στόχο να επιστρέψουμε μια άλλη μέρα και να δοκιμάσουμε το μενού του κατάμεστου από κόσμο εστιατορίου. Συνεχίσαμε την περιπλάνηση και σε πολύ λίγο με βαριά καρδιά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Κάνοντας τον απολογισμό συνειδητοποίησα ότι για άλλη μια φορά αυτή η σύντομη εξόρμηση στο όμορφο Βουνί μου χάρισε την πολυπόθητη γαλήνη, γέμισε το μυαλό μου όμορφες εικόνες και μου έδωσε δύναμη να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη εβδομάδα που ερχόταν να με βρει. Αν θες λοιπόν κάτι να σε σώσει από την απαιτητική καθημερινότητα, το γραφικό Βουνί βρίσκεται μόνο 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λεμεσού, σε περιμένει και έχει ευεργετικές ιδιότητες.

Στο βουνί μπορείς να μείνεις σε όμορφα αναπαλαιωμένα σπίτια με υπέροχες αυλές. Σου προτείνω:

Νostos suites Tηλ. 99577140
Ipio Vouni Suites Τηλ. 99215530
Οινοχώρι Τηλ. 99511587
Οίνου Στράτα Τηλ. 25944244
Villa Cabernet Τηλ. 25944244
Vouni Hideaway και Lookout Τηλ. 25352066, 99 834719
Walnut Grove Τηλ. 25942286
Vouni Lodge Τηλ. 99 215530
Balcony House Τηλ. 25352066, 99834719

Επίσης το χωριό είναι διάσημο για τις αξιόλογες ταβέρνες του. Σου προτείνω:

Monte Vouni Tηλ 25943987
Το Βουνιώτικο Τηλ. 99440218
Ωραία Ελλάς Τηλ. 25944328, 96868748
Αλέξανδρος Τηλ. 99475982, 99406434