ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Food Tasting στο Patio, εναλλακτική κουζίνα με φρέσκια διάθεση

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Xωρίς αμφιβολία, το Patio ήταν και παραμένει ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα lounge εστιατόρια των τελευταίων χρόνων. Mε πάθος και έμφαση στη λεπτομέρεια και με μια από της πιο όμορφες εσωτερικές αυλές στο κέντρο της πρωτεύουσας, το ταξίδι του Patio ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013, με στόχο και όραμα τη δημιουργία ενός εντελώς διαφορετικού χώρου από ό,τι είχε βιώσει το κοινό μέχρι εκείνη τη στιγμή, οδηγώντας το σε ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων. Προορισμός στο πολύ πρόσφατα ανανεωμένο μενού του χώρου, η Λατινική Αμερική με φανταστικά και εξειδικευμένα κοκτέιλ και με επιλογές τάπας από τον γνωστό chef Θάνο Στασινό από το εστιατόριο Nikkei Peruvian Resto Bar της Αθήνας.

Η κουζίνα του δείχνει ακόμα πιο ώριμη, αν μπορείς να το πεις αυτό για ανθρώπους που έχουν ήδη πολλά χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικό τους. Όπως και να έχει, το Patio μπαίνει στο παιχνίδι αυτή τη σεζόν με ανανεωμένο μενού, φρέσκες ιδέες και μπόλικη διάθεση.

Δοκιμάσαμε πιάτα καινούργια που δείχνουν ότι ο δρόμος της δημιουργικής νοστιμιάς δεν έχει αδιέξοδα. Η nikkie κουζίνα είναι προϊόν διασταύρωσης δύο πολιτισμών, της Ιαπωνίας και του Περού και ακολουθεί τη fusion τάση της διεθνούς γαστρονομίας. Στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί από Ιάπωνες μετανάστες που ήθελαν να προσαρμόσουν τις γαστρονομικές τους συνήθειες στα καινούργια εγχώρια δεδομένα τους (Περού). Αναπόφευκτα προέκυψε, λοιπόν, ένα νέο είδος κουζίνας, που συνδύαζε με δημιουργικούς πειραματισμούς ιαπωνικά συστατικά, όπως shoyu (είδος σόγιας), miso (πάστα σόγιας) και άφθονα θαλασσινά.

Δοκιμάζοντας τα πιάτα ανακαλύπτεις ότι οι συνδυασμοί αυτοί είναι ισορροπημένοι και σοφά μελετημένοι. Ξεκινήσαμε με πράσινη σαλάτα με τυρί cabrale, μάνγκο και πιπεριές που συνδυάζεται γευστικά με τη σαλάτα citrus quinoa. Από τις 5 ορεκτικές μπουκιές της αρχής ξεχωρίσαμε το εξαιρετικό βοδινό chimichanga συνδυασμένο με σάλτσα pico de gallo και κομμένο σε μικρές μπουκιές.

Το καπνιστό κοτόπουλο causas –σαν marshmallow στο στόμα– πασπαλισμένο με τρίμμα τυριού manchego μάς ενθουσίασε, ενώ το αμέσως επόμενο πιάτο, βοδινό black angus περασμένο σε ξυλάκια και με επικάλυψη γλυκιάς σάλτσας σόγιας, ήταν όλα τα λεφτά!

Αμέσως μετά άλλο ένα προδόρπιο δίνει το στίγμα της κουζίνας πιο ξεκάθαρα: το taco platano macho με χταπόδι, chorizo και daikon tomatillos μάς κέρδισε με τις σωστά συνταιριασμένες γεύσεις, την τεχνική αρτιότητα και τη σημασία στη λεπτομέρεια. Συνεχίζοντας με θαλασσινά συνεχίσαμε με το signature πιάτο Patagonia calamari, μια επιλογή για τους λάτρεις των καυτερών.

Περνώντας στο κυρίως πιάτο, τον ουρανίσκο μας μαγνήτισε το κοτόπουλο τεριγιάκι με truffle πουρέ, ένα καλομαγειρεμένο πιάτο με βελούδινο πουρέ τέλεια ψημένο και γαρνιτούρα από ρύζι.

Το δείπνο μας συνοδεύσαμε με κρασί από την πλήρως ενημερωμένη wine list του εστιατορίου που περιλαμβάνει ετικέτες από τον κυπριακό και διεθνή αμπελώνα ενώ αφήσαμε και λίγο χώρο για λαχταριστό γλυκό που σίγουρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού. Γευτήκαμε το παγωτό με namelaka dulcey χαλεπιανό και αλατισμένη καραμέλα, μια απίθανα βαθιά νοστιμιά με καλώς εννοούμενη ρουστίκ, πολυεπίπεδη γεύση που εξιτάρει τις αισθήσεις και το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια και τριμμένο μπισκότο μάς συνεπήρε.

Το Patio είναι μια καλοστημένη και συνεπής πρόταση στοχεύοντας στο να θεωρείται το απόλυτο place-to-be για μια χαλαρή νύχτα με φίλους. Το στοίχημα είναι να δώσει ζωή και τέμπο στη βραδινή έξοδο στο κέντρο της Λευκωσίας.