ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Για να γελάσει ο μέσος Κύπριος θέλει να σατιρίσεις τον ίδιο»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο εξ Αραδίππου ορμώμενος -και με πέρασμα από την Αγγλία- Ζαχαρίας Ζαννέττου δηλώνει stand-up comedian.

Ίσως τον γνωρίζεις από τα viral βιντεάκια του στο Tik Tok και στο Instagram. Αν παρόλα αυτά δεν έχεις δει ξανά κάποιο από αυτά, διαβάζοντας παρακάτω τις απαντήσεις του ίσως πειστείς να τον δεις live σε μια από τις αμέσως επόμενες παραστάσεις του.

Όταν σου στέλνουν τις ατάκες σου μέσω social, γελάς ή βαριέσαι; Ειλικρινά να απαντήσεις.
Όταν μου στείλει κάποιος ένα κλιπ και λέει τις ατάκες μου, ή ακόμα όταν τις ακούω έξω στον δρόμο, αυτό για μένα είναι η πιο δυνατή μορφή επιβράβευση. Άρα, όσες φορές και να τις ακούσω, πάντα χαίρομαι! Μπορώ να πω ότι πολλές φορές υποκινώ και κάποιους να τις πούνε, όπως για παράδειγμα όταν δω κάποια παιδιά να περνούν από δίπλα και καταλαβαίνω ότι με αναγνώρισαν από το tiktok. Συνήθως, θα τους πω εγώ πρώτα «πάεν καλά;».

Πώς προέκυψαν οι δύο πιο viral ατάκες σου, εννοώντας το «αεοντούτο ρε!» και το «πάεν καλά;». Πότε έγιναν established;
Τις ατάκες αυτές τις λέγαμε πάντα. Εννοώ, πάντα υπήρχαν σαν εκφράσεις, απλώς τις λέγαμε εμείς μεταξύ μας, με αυτό τον τρόπο, για την πλάκα. Όταν άρχισα να κάνω βιντεάκια για το Tiktok, σκέφτηκα να αρχίζω πάντα τα βίντεο με τη μια ατάκα. Είναι ωραίο να έχεις κάποια χαρακτηριστική ατάκα, αφού κάποιος που θα δει το βιντεάκι σου σε αναγνωρίζει πιο εύκολα με αυτό τον τρόπο!


Ποιες τρεις χαρακτηριστικές συμπεριφορές των Κυπρίων σε κάνουν να γελάς πάντα;
Χαρακτηριστικές συμπεριφορές μας που με κάνουν να γελώ είναι πολλές. Η μια, για παράδειγμα, είναι που πρέπει να ανάψουμε κάρβουνα, ασχέτως τι καιρό κάνει. Για να καταλάβεις, στην Αγγλία πχ χιόνιζε και εγώ με τους φίλους μου ψήναμε σουβλάκια! Όταν χιόνισε πολύ, μεταφέραμε τη φουκού στο γκαράζ και όταν βάλαμε τις σιεφταλιές στη σχάρα να ψηθούν, από τον καπνό που έβγαινε οι γείτονές μας νόμισαν ότι πήραμε φωτιά και ήρθαν να δουν τι γίνεται. Άλλη μια συμπεριφορά, είναι αυτή που πρέπει να ταΐσεις κάποιον που έχει έρθει στο σπίτι σου, ασχέτως αν έχει φάει νωρίτερα. Βρίσκω αστείο τον διάλογο που όταν πας σε μια θεία σου, για παράδειγμα, θα σου πει να φέρει αλμυρά, αλλά αν πεις «όχι ευχαριστώ, μόλις έφαγα», θα σου πει «α οκ, να φέρω γλυκό τότε!». «Κάνω δίαιτα», «εν να φέρω φρούτα καλό, πρέπει να φάεις». Η τρίτη συμπεριφορά που με κάνει να γελώ είναι η συνήθεια που έχουμε να μισούμε τις ουρές. Προτιμούμε να μη φάμε παρά να περιμένουμε κάπου, σε μια γραμμή! Ένας φίλος μου στην Αγγλία, ο οποίος έμενε σε διαμέρισμα πάνω από McDonald’s, ακριβώς επειδή υπήρχε περίπτωση να έχει κόσμο και άρα να περιμένει, πάντα έπαιρνε delivery!

Και ποιες συμπεριφορές σε βγάζουν εκτός εαυτού;
Όταν κάποιος αλλάζει λωρίδα, δύο φορές, πάνω σε round about. Έρχεται από έξω, μπαίνει μέσα και ξανά έξω… Ε κουμπάρε, εν δικός μου ο δρόμος, είμαι μόνος μου σε τούντη γη!


Όπως είσαι στα βίντεο είσαι και στο σπίτι ή με τους φίλους, ή στα βίντεο βλέπουμε έναν ρόλο;
Γενικά, είμαι εύθυμος τύπος και θετικός άνθρωπος. Έμαθα να ξεχωρίζω, θεωρώ, πότε είναι η ώρα να είσαι σοβαρός και πότε να κάνεις αστεία… Μόλις με ενημέρωση η κοπέλα μου, όμως, ότι δεν συμφωνεί.

Ποιοι είναι οι πιο δύσκολοι θεατές σε μια stand up παράσταση;
Θα έλεγα πως δεν υπάρχουν δύσκολα κοινά, αλλά δύσκολα θέματα. Για παράδειγμα, πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός τι αστεία θα κάνεις για πολιτικά, ποδόσφαιρο και θρησκεία. Αυτά είναι, νομίζω, τα τρία θέματα που έχουμε ως το no go area στο stand up comedy στη Κυπρο.

Τι θέλει να ακούσει ο μέσος Κύπριος για να γελάσει;
Για να γελάσει ο μέσος Κύπριος θέλει να σατιρίσεις τον ίδιο. Δηλαδή, πώς τρώει, πώς πάει διακοπές, τι κάνει στους γάμους, πώς θα ήταν ο Johny Depp και η Amber Heard στο δικαστήριο αν ήταν Κύπριοι κλπ.

Έτυχε να είσαι νταουνιασμένος πριν από παράσταση, αλλά παρόλα αυτά να καταφέρεις να κάνεις τον κόσμο να γελά αλλά και να βρεις και το δικό σου κέφι;
Φυσικά μου έτυχε, όλοι έχουμε τις ανάποδές μας. Αλλά θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να αλλάξεις τη ψυχολογική σου διάθεση πριν βγεις πάνω στη σκηνή. Στο stand up είσαι μονός σου στη σκηνή και αν έχεις τη παραμικρή αμφιβολία ή έγνοια πάνω στη σκηνή, σίγουρα θα φανεί! Έτσι, είναι καλύτερα να βρεις το κέφι σου πριν αρχίσεις. Ο καθένας από τα παιδιά που δουλεύω μαζί τους έχει τον δικό του τρόπο, άλλοι με διαλογισμό, με τη μουσική ή κάποια μορφή γυμναστικής. Εμένα προσωπικά μου αρέσει η μουσική.

 


Πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς χιούμορ;
Η ζωή χωρίς το χιούμορ θα ήταν πολύ δύσκολη, δεν θα άξιζε. Χρειάζεται το γέλιο, ειδικά αυτές τις μέρες που ζούμε.

Και πώς θα ήταν χωρίς Tik Tok και Instagram; Θα άντεχες;
Δυστυχώ,ς έχω ένα μικρό εθισμό με τα social media, αλλά επειδή είναι με αυτό που ασχολούμαι προσπαθώ να το διαχειριστώ. Δηλαδή, είναι πολλές στιγμές μέσα στη μέρα μου που ξεπίτηδες δεν θα πάρω μαζί μου το τηλέφωνο εκεί που θα πάω… Κάπου κοντά όμως, στο περίπτερο για παράδειγμα, μη φανταστείς πουθενά αλλού… Είναι καλό όταν είμαστε παρέα με τους φίλους ή με τους συγγενείς να αφήνουμε τα τηλέφωνα και να μιλούμε ο ένας στον άλλο… Έτσι, θυμόμαστε και γιατί δεν τους χωνεύουμε! Πέραν από την πλάκα, νομίζω θα μάθαινα εύκολα να ζω και πάλι χωρίς τα social media, αφού εξάλλου έφτασα την εποχή που δεν είχαμε κινητά τηλέφωνα και που  δεν χρειαζόταν να κάνεις γκρουπ στο Viber για κάθε έξοδο και να ρωτήσεις ποιος θα έρθει, τι θα φορέσετε, τι θα φάμε. Ήταν απλώς «η ώρα 8 Φοινικούδες» και έληξε!

Ποια είναι η μεγαλύτερη καφρίλα που έκανες και ποια η πιο μεγάλη πλάκα που σου έκαναν;
Η μεγαλύτερη καφρίλα που έκανα (και μπορώ να πω δημοσίως) είναι κάτι που συνέβη όταν ήμασταν μικροί με την αδερφή μου. Βγήκα εγώ στη στέγη με έναν κουβά νερό, η αδερφή μου φώναξε στη μητέρα μας για να της πει κάτι και τότε την «έλουσα» με το νερό! Η αδερφή μου τις έφαγε, η μητέρα μου μού φώναξε να κατεβώ, επειδή όμως ήξερα πως θα τις φάω έμεινα εκεί… Βασικά, κατέβηκα όταν θα πήγαινα στρατό. Η τελευταία φάρσα που μου έκαναν οι φίλοι μου ήταν πριν από περίπου 5-6 μήνες. Με πήραν τηλέφωνο ότι και καλά ήταν από τα rapid test, να μου πουν πως ήμουν θετικός στον κορωνοϊό! Ήταν μια ιδιαίτερα άσχημη στιγμή, διότι θα κάναμε παράσταση και άρα έπρεπε να την αναβάλω. Αγχώθηκα… αλλά ευτυχώς ήταν φάρσα.


Ποια δημόσια πρόσωπα στην Κύπρο θα έλεγες πως είναι cool και έχουν χιούμορ;
Γνώρισα τον Τάσο Τρύφωνος, όταν πήγαμε στο Chase, και ήταν πολύ cool, είχε πολύ χιούμορ! Μου έκανε εντύπωση, επειδή τον γνώριζα μόνο από τον Αδύναμο Κρίκο και εκεί, λόγω της περσόνας που πρέπει να παίζει, φαίνεται κακόκεφος. Αλλά τελικά ήταν πολύ ευχάριστος και έκανε την όλη εμπειρία μας πολύ ωραία. Να πω ότι Chaser εκείνη τη νύχτα ήταν ο Μαρίνος Κλεάνθους, ο οποίος ήταν εξίσου ευχάριστος, με πολύ θετική ενέργεια.


Instagram: @zachariaszannettou


Πάτησε στα δύο παρακάτω links για πληροφορίες για τις αμέσως δύο επόμενες παραστάσεις του Ζαχαρίου Ζαννέττου

Ζαχαρίας Ζαννέττου στο Scalino Cafe - Bar

Stand-up Comedy στο Billy Jo Sports House