ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H “Santorini Boutari” στην κορυφή του παγκόσμιου οινικού ενδιαφέροντος

Στην επέτειο των 30 χρόνων της πρώτης της εμφιάλωσης, κερδίζει τις εντυπώσεις στο New York Wine Experience και την υψηλή βαθμολογία του Wine Advocate

Υψηλές διακρίσεις και μεγάλος ενθουσιασμός από τους διεθνείς οινοκριτικούς και οινόφιλους αποσπά αυτή τη χρονιά το αγαπημένο λευκό κρασί της οινοποιίας Μπουτάρη, “Santorini Boutari”.
H “Santorini Boutari” 2014 έλαβε καταπληκτικές κριτικές κατά τη συμμετοχή της στο οινικό γεγονός της χρονιάς, το Grand Tasting του New York Wine Experience, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 19-21 Οκτωβρίου και έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός για τους επαγγελματίες και καταναλωτές.

Το New York Wine Experience διοργανώνεται από το κορυφαίο περιοδικό οίνου Wine Spectator και αποτελεί μια μοναδική, ετήσια ευκαιρία δοκιμής των καλύτερων κρασιών του κόσμου. Η συμμετοχή είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού στην εκδήλωση προσκαλούνται εμβληματικές ετικέτες από όλο τον κόσμο με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και τις υψηλές βαθμολογίες που έχουν λάβει. Εντυπωσιακό ήταν φέτος το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης να δοκιμάσουν την “Santorini Boutari” 2014 εν μέσω διθυραμβικών σχολίων.

Η διάκριση αυτή έρχεται να προστεθεί και στην ψηλή βαθμολογία (92) που έδωσε ο αναγνωρισμένος οινοκριτικός Mark Squires, στην τρέχουσα σοδειά 2016, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο στο Wine Advocate.

To 2017 είναι για τη “Santorini Boutari” μια επετειακή χρονιά διότι συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την οινοποίηση του πρώτου εμφιαλωμένου «ΠΟΠ Σαντορίνη» που διατέθηκε στην ελληνική και διεθνή αγορά. Η σοδειά του 2017 σηματοδοτεί μια 30χρονη πορεία στη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε ο ΠΟΠ Σαντορίνη και το Ασύρτικο ως η κορυφαία τοποποικιλία της ελληνικής οινοπαραγωγής.

Ο Δρ. Οινολογίας Ιωάννης Βογιατζής και Γενικός Διευθυντής της Μπουτάρη ΑΕ, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση του New York Wine Experience δήλωσε: «Η “Santorini Boutari” αποτελεί μια εμβληματικά ετικέτα για την οινοποιία Μπουτάρη, η οποία οινοποιεί και εξελίσσει αυτό το κρασί από το 1987 που το πρωτοπαρουσίασε στο ελληνικό και διεθνές κοινό. Μέσα από ένα διορατικό βλέμμα, εντοπίσαμε πριν από 30 χρόνια τη δυναμική και τις εξαιρετικές προοπτικές της αμπελοοινικής ζώνης της Σαντορίνης και καταφέραμε να προσφέρουμε ένα κρασί υψηλής ποιότητας που συγκινεί, ενθουσιάζει και εντυπωσιάζει τους παγκόσμιους οινόφιλους. Είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι για αυτή τη κατάκτηση, η οποία για εμάς μεταφράζεται σε δέσμευση για ακόμα καλύτερα οινικά αποτελέσματα».