ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ζυθοβιομηχανίας

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά στις Βρυξέλλες, το συμπόσιο των Ευρωπαίων ζυθοποιών με θέμα «Η Μπίρα υπηρετεί την Ευρώπη». Στην παρουσία 250 σημαντικών προσωπικοτήτων, υπουργών, πρέσβεων, ευρωβουλευτών και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών επιτροπών επισημάνθηκε η συμβολή των 7,500 Ευρωπαϊκών ζυθοποιείων τόσο στην ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής οικονομίας, όσο και στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Ζυθοποιών κ. Παύλος Φωτιάδης (φωτο) σημείωσε την περηφάνια της βιομηχανίας για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην Ευρωπαϊκή οικονομία. «Δημιουργούμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και ωθούμε το εμπόριο τόσο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, όσο και με τον έξω κόσμο. Με υποστηρικτικές πολιτικές οι ζυθοποιοί μπορούν να καταστούν σημαντικό εργαλείο για να γίνει η Ευρώπη πιο ανταγωνιστική και να επιτύχει μια αειφόρο ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Φωτιάδης.

Η κατανάλωση της μπίρας στην Ευρώπη έχει ξεπεράσει τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ το 2014, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάκαμψη από την κρίση που επήλθε στη βιομηχανία το 2008. Τα τελευταία στατιστικά επίσης υποδεικνύουν την άνθηση, εφόσον το 2015 σημειώθηκε περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας μπύρας της τάξης του 1% στην κατανάλωση και 1,5% στην παραγωγή. Η μπίρα σήμερα παρουσιάζει τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης ανάμεσα στα δέκα κορυφαία εξαγωγικά προϊόντα τροφίμων και ποτών της Ε.Ε. Υπολογίζεται ότι την επόμενη χρονιά, η μπύρα θα καταστεί το έκτο μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν στην κατηγορία, ανεβαίνοντας τέσσερις ολόκληρες θέσεις.

Ο κ. Φωτιάδης επεσήμανε ότι ήδη 120,000 Ευρωπαίοι εργοδοτούνται απευθείας στα Ευρωπαϊκά Ζυθοποιεία, ενώ εάν ληφθεί υπόψη ο ευρύτερος αντίκτυπος στην αγορά εργασίας, αυτός ο αριθμός φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που δημιουργούνται λόγω της βιομηχανίας. 

Μεγάλη δραστηριοποίηση παρατηρείται ακόμη στον τομέα των μικρο-ζυθοποιείων, καθώς μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν δημιουργηθεί 588 καινούργια, που προσθέτουν στην ποιότητα και πολιτισμικότητα της ιστορικής αυτής Ευρωπαϊκής βιομηχανίας.