ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση

Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει και φέτος τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2017, έναν ποδηλατικό διαγωνισμό ευρωπαϊκών πόλεων που διαρκεί ένα μήνα, από την 1η μέχρι τις 31 Μαΐου. Η ΕΠΠ αποτελεί μία νέα προσέγγιση στα θέματα κινητικότητας, καθότι μέσω μιας διασκεδαστικής και ενδιαφέρουσας δραστηριότητας προωθείται η χρήση του ποδηλάτου και η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου. Νικήτρια αναδεικνύεται η πόλη που διανύει τα περισσότερα χιλιόμετρα (City Leaderboard) ενώ ειδική βράβευση γίνεται και για τις πρώτες τρεις πόλεις που διανύουν τα περισσότερα χιλιόμετρα σε συνάρτηση με τον πληθυσμό τους (Best Cycling city).

Κατά το 2016 η Λευκωσία, συνεργάστηκε με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Ποδηλασίας και Ποδηλατικούς Ομίλους της πόλης και πέτυχε με 159 εγγεγραμμένους ποδηλάτες, την 38η θέση ανάμεσα στις 52 πόλεις που συμμετείχαν στην τελική κατάταξη City Leaderboard (συνολικός αριθμός χλμ) και τη 21η θέση στην κατάταξη Best Cycling city (αριθμός χλμ ανά 1000 κατοίκους). Πρώτη και στις δύο κατηγορίες αναδείχτηκε η πόλη του Gdansk (Πολωνία). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση κέρδισε πέρσι και το βραβείο Civitas Award 2016 for Public Participation.

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και ανοικτή για όλους. Το μόνο που έχει να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να υποστηρίξει τη Λευκωσία στον διαγωνισμό είναι:
- Να κατεβάσει στο κινητό του την ειδική εφαρμογή Naviki, που διατίθεται δωρεάν τόσο στο Apple Store όσο και στο Google Play και να εγγραφεί στην ομάδα της Λευκωσίας (Nicosia).
- Κάθε φορά που χρησιμοποιεί το ποδήλατό του για σκοπούς διακίνησης, π.χ. για να πάει στη δουλειά, στον κινηματογράφο, για ψώνια κ.λπ. να ενεργοποιεί την εφαρογή Naviki, και να καταγράφει τη διαδρομή του.

Η χρήση του ποδηλάτου ως μέσου άθλησης δεν προσδίδει βαθμούς στην πόλη και γι’ αυτό κάθε διαδρομή λαμβάνεται υπόψη μόνο αν (α) δεν ξεπερνά σε απόσταση τα 35 χιλιόμετρα, (β) η μέση ωριαία ταχύτητα είναι μικρότερη από 30 km/h και (γ) η μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 45 km/h. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τους κανόνες του διαγωνισμού, μπορείτε κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα της ΕΠΠ 2017 www.cyclingchallenge.eu.

Η συμμετοχή της Λευκωσίας στην Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2017 γίνεται με τη συνεργασία και συμβολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του ομίλου Ποδηλάτες Λευκωσίας και με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας. Με τη συμμετοχή μας καταξιώνουμε την πόλη μας ως ποδηλατική πόλη, κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα των ποδηλατών στον δρόμο και διεκδικούμε περισσότερες υποδομές από το κράτος για την ασφαλή, οικονομική και οικολογική διακίνηση με ποδήλατο στην πόλη μας. Ελάτε να ενώσουμε τα χιλιόμετρά μας!