ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η νέα εικόνα του Οινοποιείου Βλασίδη

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, το Οινοποιείο Βλασίδη, μας αποκάλυψε τη νέα του ταυτότητα και την καινούρια εμφάνιση των κρασιών του. Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο του μοντέρνου Οινοποιείου, σήμα κατατεθέν στα κρασοχώρια της Λεμεσού, υπό το φως της πανσέληνου.

Στο επίκεντρο ήταν μία εντυπωσιακή, πρωτοποριακή οπτικοακουστική παραγωγή από τον σκηνοθέτη Γιάννη Βαλτή, που με ευρηματικό τρόπο απεικόνιζε την έμπνευση των δημιουργών της νέας ταυτότητας. Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από σύντομες ομιλίες του ίδιου του Οινοποιού Σοφοκλή Βλασίδη, αλλά και των συνεργατών του που χάραξαν το νέο branding, τη Λεώνη Σιών της Ambigram και τον Κώστα Καλογήρου της Red Creative.
 
Σκέψη, Τέχνη και Γεωμετρία αποτέλεσαν τους 3 άξονες στους οποίους βασίστηκε ο σχεδιασμός. Τόσο τα ονόματα των κρασιών όσο και η γραφιστική τους προσέγγιση στις νέες ετικέτες, αποπνέουν μία γραμμικότητα και μία λιτότητα.

Οι τρεις Γρίφοι της αρχαιότητας (ο διπλασιασμός του κύβου, η τριχοτόμηση της γωνίας και ο τετραγωνισμός του κύκλου) χάρισαν το όνομα ΓΡΙΦΟΣ στα κρασιά που μέχρι σήμερα ξέραμε ως Λευκό, Ερυθρό και Ροζέ Βλασίδη.
 
Οι ετικέτες των γνωστών και αγαπημένων ποικιλιακών Βλασίδη, του Shiraz, του Sauvignon Blanc και του Cabernet Sauvignon απέκτησαν μία μοναδική προσωπικότητα από γεωμετρικές, αφαιρετικές συνθέσεις που απεικονίζουν σημεία του Οινοποιείου. Τέλος, η ναυαρχίδα του κτήματος, η Ιδιωτική Συλλογή Βλασίδη, μετονομάστηκε σε OPUS ARTIS, όνομα αντάξιο του περιεχομένου της φιάλης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι το Sauvignon Blanc της φετινής σοδειάς, του 2016, ένα πειραματικό του Οινοποιείου από τη νέα σειρά «Δοκιμές», το Γιαννούδι του 2015, ενώ ανοίχθηκαν και σπάνιες φιάλες παλιάς σοδειάς του Cabernet Sauvignon Vlassides, του 2009. Τα κρασιά που σερβιρίστηκαν συνοδεύονταν από γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ Δήμου Δημοσθένους του εστιατορίου Αλιάδα, ειδικά φτιαγμένες  για να ταιριάζουν με αυτά. Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε και ένα δεύτερο πειραματικό γλυκό κρασί από υπερώριμα σταφύλια Sauvignon Blanc του 2015, με το οποίο έκλεισε αυτή η ξεχωριστή βραδιά στο Οινοποιείο Βλασίδη. Την όλη διοργάνωση της βραδιάς επιμελήθηκε η εταιρεία Event Masters του Πάμπου Σολομωνίδη και της Κλεοπάτρας Σολομωνίδου.