ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ώρα της Γης 2017

Η παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης», αποτελεί μια παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία που στόχο έχει να ενώσει τους ανθρώπους για την προστασία του πλανήτη. Στόχος της πρωτοβουλίας  αυτής (που ξεκίνησε στην Αυστραλία  το 2007 από  το Διεθνές Ταμείο για τη Φύση - WWF) είναι να υπενθυμίσει ότι η ενέργεια που καταναλώνεται έχει μεγάλο κόστος για τον πλανήτη και να υποκινήσει τις κυβερνήσεις και τους πολίτες  να δράσουν για το κλίμα.

Η ανθρώπινη δραστηριότητα εις βάρος του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την αλόγιστη υπερκατανάλωση των φυσικών πόρων και την κακή χρήση των πηγών ενέργειας έχουν οδηγήσει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή.
 
Στις 25 Μαρτίου έχουν καθοριστεί δυο μεγάλες εκδηλώσεις οι οποίες τίθενται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννας Παναγιώτου:

• Λευκωσία: Στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη. Ώρα προσέλευσης: 19.30

• Πάφος: Η Πάφος ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της, στις 25 Μαρτίου 2017 από τις 20.30 μέχρι και τις 21.00 θα κλείσει όλους τους διακόπτες και θα στρέψει τα φώτα της στη μείωση της πλαστικής σακούλας! Ώρα προσέλευσης: 20.00
 
Προσκαλούνται όλοι οι πολίτες να παραστούν και  να συμμετάσχουν  ενεργά  στην προσπάθεια για αλλαγή της κλιματικής αλλαγής #changeclimatechange.
 
Φέτος στην εκστρατεία για την Ώρα της Γης συμμετέχουν με τοπικές δράσεις οι Δήμοι Λευκωσίας, Πάφου, Λεμεσού και Δερύνειας, όπου καλούν τους δημότες της πόλης, να σβήσουν τα φώτα και του δικού τους σπιτιού για μια ώρα  από τις 20.30 μέχρι τις 21.30, ενώ παράλληλα τους παροτρύνει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν την πλαστική σακούλα, προτιμώντας μια επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για τα ψώνια τους.
 
Σβήνουμε τα φώτα και ανάβουμε την κοινωνική μας δύναμη!

#cyprusplasticfree   #changeclimatechange

Info
Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
20.30-21.30