ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιδέες για το πρώτο weekend του Σεπτέμβρη

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Το Φθινόπωρο, τυπικά τουλάχιστον, είναι γεγονός και ένας Σεπτέμβρης αρκετά δυναμικός - όσον αφορά στις εκδηλώσεις- έκανε την εμφάνιση του και μας εξέπληξε ευχάριστα. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ ετοιμάζονται να λάβουν χώρα στο νησί δίνοντας δυναμικό εναρκτήριο λάκτισμα στην πολιτιστική ζωή, για τη νέα σεζόν. Φέτος η χρόνια άλλωστε έχει αποδείξει με κάθε τρόπο ότι είναι διαφορετική. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη είναι εδώ με ενδιαφέρουσες ταινίες στα θερινά σινεμά, με παραστάσεις αλλά και συναυλίες.

Διάλεξα λοιπόν τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για έξοδο και σας τις παράθέτω.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Μ. Χατζηγιάννης Μ. Ασλανίδου στο Παττίχειο Λάρνακας

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Μελίνα Ασλανίδου παρουσιάζουν σημαντικές στιγμές της προσωπικής τους δισκογραφίας αλλά και διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου.

Και οι δύο «μαζί σαν ένα» με δυνατές ερμηνείες και μοναδικά ντουέτα ενώνουν τις φωνές και τα τραγούδια τους και βάζουν μελωδία και ρυθμό στα καλοκαιρινά μας βράδια.

Ιnfo
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, 21.00
Πεζόδρομος Πατιχείου
Προπώληση www.tickethour.com.cy  
Καταστήματα ACS COURIER

Διονύσης Σαββόπουλος στο Παττίχειο Λάρνακας

Φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι

Ο αγαπημένος του φίλος, ο αγαπημένος του μαθητής ο Διονύσης Σαββόπουλος, επέλεξε 27 διαμάντια όπως ο ίδιος τα αποκαλεί, 27 υπέροχα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη για να τα ερμηνεύσει με το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» και τους συνεργάτες του μουσικούς σε τρείς μαγικές συναυλίες . Στο πλευρό του για τις ενορχηστρώσεις ο Γιώτης Κουρτσόγλου και ο Βάσος Αργυρίδης.

Mια συναυλία ύμνος στο Ελληνικό τραγούδι!

Info
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020
Παττίχειο Λάρνακας, 21.00
Πεζόδρομος Παττιχείου
Εισιτήρια €15, €20, €23
Προπώληση www.tickethour.com.cy 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Αχαρνείς του Αριστοφάνη στο Κηποθέατρο

Με την πρώτη σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνείς» (425 π.Χ.), σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συνεχίζει την καλοκαιρινή θεατρική δραστηριότητά του με απόλυτη προσήλωση στην εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ιnfo
Παρασκευή 4- Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020
Κηποθέατρο Λεμεσού, 20.30
Λόρδου Βύρωνα Λεμεσός
Εισιτήρια: €17 / €8
Προπώληση Tickethour.com

«Μια Ζωή Γερμανική» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό Θέατρο και η Alpha Square σε μια πρώτη σύμπραξη παρουσιάζουν την Πανελλήνια Πρώτη του έργου «Μια Ζωή Γερμανική» του Κρίστοφερ Χάμπτον, με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου

Πρόκειται για το νέο έργο του πολυβραβευμένου Κρίστοφερ Χάμπτον, το οποίο έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Λονδίνο με την κορυφαία Dame Maggie Smith να επιστρέφει στη σκηνή.


Info
Παρασκευή 4- Σάββατο 5 Σεπτμεβρίου 2020
Σατιρικό Θέατρο, 20.30
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά, Λευκωσία
Εισιτήρια €12
Πληροφορίες 22312940
Προπώληση Soldoutticketbox.com

«Ο άνθρωπος μαξιλάρι» στο Θέατρο Ανεμώνα

Σε κάποιο άγνωστο, αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από την αστυνομία για μια σειρά από παιδικούς φόνους που έγιναν στην πόλη, οι οποίοι ταιριάζουν απόλυτα με κάποιες από τις σύντομες ιστορίες του, ιστορίες με παιδιά, όχι όμως “για παιδιά”.. Ιστορίες κάποτε αστείες και τρυφερές, μα τις πιο πολλές φορές σκληρές και ζοφερές.. Στο διπλανό δωμάτιο ανακρίνεται και ο αδελφός του συγγραφέα, άτομο με νοητικά προβλήματα. Τί συνέβη άραγε όταν ήταν παιδιά και τί σχέση μπορεί να έχει αυτό με τους φόνους; Τί συνέβη σε όλους μας όταν ήμασταν παιδιά;

Ιnfo
Πρεμιέρα Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30
Καντάρας 17 Λατσιά
Εισιτήρια €15/€12/€8
Κρατήσεις 70007721

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Eυτυχία» στο Κωνστάντια

Από το Αϊδανί της Μικρασίας στην Αθήνα, μια νέα γυναίκα αποφασίζει να μην αφήσει τη μοίρα να ορίσει τη ζωή της. Γράφει ακατάπαυστα και καταφέρνει να γίνει η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του εικοστού αιώνα. Συνεργάζεται με σπουδαίες προσωπικότητες του μουσικού χώρου όπως με τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μανώλη Χιώτη και τον Μάνο Χατζιδάκι. Θα χρειαστεί να παλέψει σε μία έντονα ανδροκρατούμενη κοινωνία, όχι μόνο για να γίνει σεβαστή ως στιχουργός αλλά και για να ζήσει τη ζωή της όπως θέλει. Είναι η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου κι έχουμε όλοι τραγουδήσει τους στίχους της!

Ιnfo
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15
Λευκωσία
Εισιτήρια €5
Πληροφορίες 22348203 - 22349085
Προπώληση www.tickethour.com.cy 

«Άνθρωπος στη Στέγη» στο Ριάλτο

Και επειδή τίποτα δεν είναι όπως είχαμε συνηθίσει στον κόσμο του θεάματος, το Θέατρο Ριάλτο επιλέγει να αρχίσει τη σεζόν του, με μια παράσταση από το καινούριο πρόγραμμα του FlashArt@Rialto, ακολουθώντας όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας.

H παράσταση Άνθρωπος στη Στέγη / Man on the Roof από την Ομάδα SRSLYyours Ensemble εντάχθηκε στο πρόγραμμα FlashArt@Rialto, ακριβώς γιατί πέρα από το καλλιτεχνικό του ενδιαφέρον, εξετάζει με πρωτοτυπία την ανθεκτικότητα αλλά και την ευθραυστότητα των ζωντανών τεχνών εν μέσω της πανδημίας και των “επιβαλλόμενων” ψηφιακών συνθηκών.

Info
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020
Rialto Open Air, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια: € 8 / €5
Κρατήσεις: 77777745
E-ticket: rialto.com.cy, Rialto Theatre App

«Judy» στο Κωνστάντια

Η Τζούντι Γκάρλαντ φτάνει στο Λονδίνο για μερικές sold out εμφανίσεις. Έχουν περάσει χρόνια από τότε που κέρδισε την παγκόσμια καταξίωση με την ταινία “Ο Μάγος του Οζ”. Πλέον είναι μία ντίβα που όλοι αναγνωρίζουν και θαυμάζουν. Δεν παύει όμως να είναι και μία γυναίκα εξαντλημένη από τον κόσμο του θεάματος, που ονειρεύεται τις μικρές και φαινομενικά ασήμαντες χαρές μιας πιο απλής ζωής. Κι όπως λέει και το γνωστό της τραγούδι: “Somewhere over the rainbow, blue birds fly, birds fly over the rainbow, why then, oh why can’t I?” Μία ωδή σε έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής και του θεάματος! 1968.

Ιnfo
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15
Λευκωσία
Εισιτήρια €5
Πληροφορίες 22348203 - 22349085
Προπώληση www.tickethour.com.cy

American Splendor στο Κέντρο Τεχνών Κίμωνος

Ο Χάρβεϊ Πέκαρ δουλεύει σε ένα νοσοκομείο και περνά τις ώρες του ακούγοντας τζαζ. Ζηλεύοντας τη δόξα του φίλου του Ρόμπερτ Κραμπ αποφασίζει να γράψει ένα κόμικ με ήρωα τον εαυτό του.

Σκηνοθεσία: Robert Pulcini, Shari Springer Berman
Πρωταγωνιστούν: Paul Giamatti, Hope Davis, James Urbaniak

Info
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020
Κέντρο Τεχνών Κίμωνος, 21.00
Κίμωνος, Πάφος
Πληροφορίες 26102180
Εισιτήριο €5
www.kimonosartcenter.com/garden-screenings