ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ημερίδα στη μνήμη του Ουμπέρτο Έκο

Ημερίδα στη μνήμη του κορυφαίου στοχαστή της εποχής μας, του σημαντικού Ιταλού συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο, διοργανώνει το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Κύπρου, την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016.

Η Ημερίδα με τίτλο «Ο καλύτερος τεχνίτης του λόγου» διεξάγεται με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου 2016, και ώρα 17:15, στην Αίθουσα Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).
 
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Kαθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Guido Cerboni και ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητής Μιχάλης Πιερής.

Θα δοθούν ομιλίες από, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Σαμουήλ με θέμα «Ο Ουμπέρτο Έκο και οι λογοτεχνικές σπουδές», τον Καθηγητή Paolo Fabbri με θέμα «Ο Έκο στον Μεσαίωνα: σημειωτική θεωρία και πολιτική αφήγηση» και από την Επίκουρη Καθηγήτρια Ρένα Παπαδάκη με θέμα, «Ένα όνομα για το ρόδο ή οι έννοιες και τα πράγματα».

Στην Ημερίδα θα γίνει τιμητική επαναπροβολή της ταινίας «Το Όνομα του Ρόδου» στη μνήμη του Ουμπέρτο Έκο.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με έκθεση βιβλίων του Ουμπέρτο Έκο, από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τμήμα της έκθεσης θα μεταφερθεί και θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75) έως τις 30 Νοεμβρίου 2016.