ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Islands: εκλεπτυσμένη ψαροφαγία στη Λεμεσό

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ολοένα και περισσότερο την τάση ξενοδοχείων να επενδύουν στην ποιοτική εστίαση εντός των χώρων τους. Με αυτό τον τρόπο στοχεύουν όχι μόνο στο να εμπλουτίσουν την εμπειρία για τους ενοίκους τους, αλλά και να προσελκύσουν τους ντόπιους για ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εμπειρίες. Στη λίστα αυτή ανήκει και το ξενοδοχείο Parklane στη Λεμεσό με το εστιατόριό του, «Islands», που ειδικεύεται στα ψάρια και θαλασσινά.

Το επισκεφθήκαμε για δείπνο και το βραδινό τοπίο ήταν μαγευτικό, με τους κήπους να αναδεικνύονται όμορφα μέσα από τον προσεγμένα σχεδιασμένο φωτισμό, με φόντο τη μουσική σε χαμηλούς τόνους και τη διακριτική φλυαρία των θαμώνων. Τα τραπέζια είναι τοποθετημένα σε μικρά ξύλινα decks περιτριγυρισμένα από νερό, δημιουργώντας μια αίσθηση πολυτέλειας και ιδιωτικότητας.

Αφού οδηγηθήκαμε στο τραπέζι μας, προσγειώθηκαν μπροστά μας τέσσερα υπέροχα dips για να μας κρατούν συντροφιά μέχρι να διαλέξουμε την παραγγελία μας. Ανοίγοντας το μενού, με κέρδισε με την πρώτη ματιά: προσεκτικά σχεδιασμένο, δομημένο και με συνεπή φιλοσοφία. Χωρίζεται σε κρύα ορεκτικά και σαλάτες, εκλεκτές επιλογές από χαβιάρι και στρείδια, ζεστά ορεκτικά, κυρίως πιάτα (μόλις πέντε επιλογές) κι επιδόρπια. Το μόνο που έχω να προσάψω είναι ότι, όταν ρωτήσαμε για τα φρέσκα ψάρια ημέρας, οι επιλογές για δυο άτομα περιορίζονταν σε τσιπούρα και λαβράκι.

Τα πιάτα είναι σύγχρονης αισθητικής, με εκτελέσεις προσηλωμένες στη λεπτομέρεια και την πρώτη ύλη σαφώς ποιοτική. Τα στρείδια, για παράδειγμα, σερβίρονται σε στρώμα πάγου, είναι χυμώδη και μυρίζουν ιώδιο και θάλασσα. Τα χτένια με βούτυρο δεντρολίβανου και κάρι, πουρέ καρότου, χούμους με μελάνι και αφρό λεμονόχορτου, καψαλίζονται ελαφρώς κι έχουν απίστευτα μαλακή υφή. Στη σαλάτα «Flavors of the Sea» λάτρεψα την ποικιλία στις υφές, με αποκορύφωμα την αριστοτεχνικά παναρισμένη με πάνκο γαρίδα, με τραγανή και χρυσαφένια κρούστα και μια βινεγκρέτ λεμονόχορτο που έδινε έναν ελαφρώς πικάντικο υπαινιγμό. Τα χειροποίητα tortellini γαρίδας με πουρέ παστινάκι, μπισκ γαρίδας και αφρό κόλιανδρου, είναι ένα πιάτο με λεπτεπίλεπτες γεύσεις και φινέτσα, όπως και τα αχνιστά μαύρα μύδια με κρέμα μαστίχας.

Η εξυπηρέτηση είναι επιπέδου και διακριτική. Μια μικρή παρεξήγηση με την παραγγελία μας διορθώθηκε αμέσως και αποζημιώθηκε με κερασμένο επιδόρπιο: panna cotta βανίλιας με φράουλες, λεμονόχορτο, μπισκότο και παγωτό με saffron.
Η λίστα κρασιών είναι πολυσυλλεκτική, με ετικέτες από διάφορα μήκη και πλάτη του πλανήτη (Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Χιλή, Αυστραλία, ΗΠΑ κ.τ.λ.) και σημαντικό αριθμό επιλογών σε ποτήρι, σε ελαφρώς τσιμπημένες τιμές.

Η τιμή του γεύματος μπορεί να ποικίλλει σημαντικά αναλόγως της παραγγελίας. Ο δικός μας λογαριασμός για φαγητό και ποτήρι κρασί ανήλθε στα €60 το άτομο.

Βαθμολογία 4.5/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.