ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Johnny English: Tρίτη και Φαρμακέρη

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΛΑΗΣ

Του Ανδρέα Μαλάη

Rowan Atkinson. Παραδέξου το: είτε τον λατρεύεις είτε τον σιχαίνεσαι. Μέση λύση δεν υπάρχει. Με υδαρή και στοιχειώδη πλοκή (William Davies) και σε σκηνοθεσία David Kerr, ο… βετεράνος Αtkinson-Bean-English επιστρατεύει όλα τα όπλα του κωμικού του οπλοστασίου για να σώσει μια ιστορία, που, αν κάπου σε κάνει να χαμογελάσεις, το οφείλει αποκλειστικά και μόνο στην εμπειρία του. Οι γκάφες είναι οι γνωστές και -για πολλούς- κλασικές και αγαπημένες, ωστόσο μην περιμένεις και πολλά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που – εύστοχα, τουλάχιστον, για εμπορικούς λόγους – οι συντελεστές φρόντισαν να προδώσουν τις «καλές» στιγμές της ταινίας ήδη από το τρέιλερ.

Σατιρίζοντας, προφανώς, τον James Bond ο βετεράνος πράκτορας των αγγλικών Μυστικών Υπηρεσιών επιστρέφει στην ενεργό δράση, όταν έπειτα από μια κυβερνοεπίθεση, τα στοιχεία όλων των υπόλοιπων ενεργών πρακτόρων αποκαλύπτονται, και κάποιος πρέπει να εντοπίσει τον υπεύθυνο.


Στον ρόλο της πρωθυπουργού θα συναντήσουμε την αγαπημένη Emma Thompson – που, υποκριτικά, θα πλήττει όσο κι εσύ – ενώ από την ταινία (δεν) θα μπορούσε να λείπει και ο Ben Miller, στον ρόλο του πιστού συνεργάτη και θαυμαστή του English. Στα συν της ταινίας η… νέα καριέρα του βετεράνου πράκτορα ως καθηγητή σε σχολείο, όπου μαθαίνει στους μαθητές του όλα τα «κόλπα» της κατασκοπικής του δεινότητας. Αν τον αγαπάς κι αν τόσα χρόνια τον ακολουθείς, σίγουρα η νέα του περιπέτεια θα σε κάνει να χαμογελάσεις, αν τον σιχαίνεσαι… χμ, μάλλον δεν θα διάβαζες ποτέ για τη συγκεκριμένη ταινία. Καλή θέαση στους τολμηρούς, λοιπόν!