ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Kissos Tavern: Γεύσεις από τη θάλασσα χωρίς να τη βλέπεις

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Ίσως σας φανεί περίεργο το να επισκεφθείτε ένα εστιατόριο που προσφέρει τα καλά του βυθού, χωρίς να έχει θέα στη θάλασσα, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε μια από τις παραλιακές μας πόλεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το φαγητό δεν είναι εξίσου καλό.

Η ταβέρνα Kissos ξεφεύγει από το κλισέ «ψάρι δίπλα στο κύμα» και αρμενίζει σε κεντρικό σημείο στη Λεμεσό, απέναντι από γνωστά ξενοδοχεία, όπου προσφέρει τίμιες γεύσεις σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Θα το χαρακτήριζα τουριστικό εστιατόριο που δεν είναι κάτι κακό. Λόγω της περιοχής και του εσωτερικού design που θυμίζει σκηνικό από ελληνικό νησί, με τις όμορφες γωνίες από μπαλκονάκια, ιδανικές για ρομαντζάδα, τις πολλές γλάστρες, αλλά και τα πολύχρωμα καρό τραπεζομάντιλα, δεν θα μπορούσε να μου έρθει κάτι άλλο στο μυαλό.

Αν και πήγαμε εκεί Κυριακή βράδυ, το μαγαζί δεν είχε πολλή κίνηση. Καθίσαμε στο τραπέζι που μας υπέδειξε ο σερβιτόρος και παραγγείλαμε τα ποτά μας. Με τα σημερινά δεδομένα κανονικά θα έπρεπε να μας ρωτούσαν για safe pass, αλλά αυτό δεν έγινε στη δική μας περίπτωση.

Στο μενού του, εκτός από τις επιλογές ψαροφαγίας, θα βρείτε μενού αλά καρτ αλλά και κάποιες επιλογές κρεάτων, κάτι που με ξενίζει γιατί θεωρώ πως το να έχεις διάφορα πιάτα μέσα στο μενού απλώς για να ικανοποιήσεις όποιους μπορεί να βρεθούν στα τραπέζια σου δεν σε βοηθά να ξεκαθαρίσεις την ταυτότητά σου.

Οι επιλογές που μπορεί να βρει κάποιος στον μεζέ είναι οι τυπικές γνώριμες, όπως καλαμαράκια, σουπιές στα κάρβουνα, χταπόδι, μπαρμπούνια, μύδια, διάφορα τηγανόψαρα και η γνωστή τσιπούρα στο τέλος. Όλα αυτά συνοδεύονταν από φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, αλοιφές και σαλάτες με τις ποσότητες να είναι άκρως κυπριακές. Όλα τα φαγητά ήταν σωστά ψημένα και γευστικά, το μόνο που θα έλεγα είναι ότι τα μπαρμπούνια ίσως να ήθελαν λιγότερο ψήσιμο.

​Συνοψίζοντας, θα πω ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο αποτελεί μια καλή επιλογή για τους λάτρεις του ψαριού αλλά και γι’ αυτούς που ψάχνουν κάτι καλό σε σχετικά χαμηλή τιμή, χωρίς όμως να είναι κάτι ιδιαίτερο, που θα μπορούσε να την κάνει να ξεχωρίζει σε θέμα πιάτων και γεύσεων.

Ο λογαριασμός ανήλθε στα 138 ευρώ για 5 άτομα. Τον μεζέ μας τον συνοδεύσαμε με ούζο.

INFO
Sun Sea Court 11-12, Αμαθούντος 106Α, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
ΤΗΛ. 25321026