ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάντρα με θέα: Καλές γεύσεις σε μια όμορφη παραδοσιακή αυλή

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Oι ταβέρνες, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι εστιατόρια όπου πηγαίνει κανείς αναζητώντας την απλότητα και την οικειότητα της γεύσης.

Κάτι τέτοιο προσφέρει και η ταβέρνα «Μάντρα με Θέα» στην περιοχή της Ορόκλινης στη Λάρνακα.

Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να επισκεφθώ τη συγκεκριμένη ταβέρνα μετά από εισήγηση μιας φίλης. Σάββατο βράδυ, λοιπόν, αποφασίσαμε με την παρέα να την επισκεφθούμε αφού είχαμε κάνει κράτηση από πριν.

Αν και δεν γνωρίζαμε ακριβώς πού είναι, τη βρήκαμε εύκολα με τη βοήθεια του Google Maps. Ο χώρος διαθέτει άνετο χώρο στάθμευσης για να φιλοξενήσει αρκετά αυτοκίνητα. Αφού παρκάραμε, περάσαμε μέσα και ο σερβιτόρος μάς υπέδειξε το τραπέζι μας.

Ο χώρος σε κερδίζει με το που μπεις αφού τα φωτάκια και η κυπριακή ταυτότητα στο décor του αγροτικού λιθόκτιστου σπιτιού, σε βάζουν στη διαδικασία να γνωρίσεις καλύτερα αυτό το παραδοσιακό ταβερνάκι.

Τα τραπέζια ήταν σκορπισμένα και υπήρχαν οι αποστάσεις ανάμεσά τους. Ο χώρος είναι μεγάλος αφού διαθέτει τραπέζια ψηλά στο μπαλκονάκι, μια μεγάλη πλακόστρωτη αυλή αλλά και μια μικρή ημικυκλική πίστα που φιλοξενεί συχνά μουσικούς για να ντύσουν ευχάριστα τις βραδιές.

Με το που καθίσαμε, ο σερβιτόρος μάς ρώτησε τι θα θέλαμε να πιούμε, έτσι παραγγείλαμε τα ποτά μας. Μάς ρώτησε ακόμη αν θα θέλαμε μενού για να παραγγείλουμε μερίδες ή αν θα προτιμούσαμε τους μεζέδες. Εμείς διαλέξαμε τους μεζέδες αφού ήμασταν σε μια πιο παρεΐστικη διάθεση και θέλαμε να δοκιμάσουμε λίγο από όλα.

Μαζί με τα ποτά ήρθαν και τα πρώτα πιατάκια με αλοιφές (δύο από κάθε είδος), ελιές, πίτες και μια χωριάτικη σαλάτα. Στα πιάτα όλες οι λεπτομέρειες ήταν σε παραδοσιακό στυλ, από τα τύπου πήλινα πιάτα μέχρι και τον κλασικό δίσκο με το χερούλι που θυμίζει καφενείο που περιείχε αλατιέρα, το λάδι και το ξίδι, σε ιδιαίτερα μπουκαλάκια.

Τα φαγητά έρχονταν γρήγορα, κάνοντας αρχή με χωριάτικο μακαρονάκι, κολοκούθκια με τα αβγά, χαλούμι με λούντζα από πάνω. Στη συνέχεια κατέφθασαν περισσότερες επιλογές σε κρέας σχάρας όπως πανσετάκια, σεφταλιές, συκωτάκι, σουβλάκι χοιρινό, αρνίσια παϊδάκια, κοτόπουλο σε κομμάτια σούβλας μαζί με τα μανιταράκια και τις τηγανητές πατάτες.

Όσον αφορά τα πιάτα που δοκιμάσαμε, όλα ήταν άρτια και νόστιμα, όμως αν έπρεπε να ξεχωρίσω ένα πιάτο, αυτό θα ήταν το συκωτάκι, το οποίο ήταν διαφορετικά μαγειρεμένο από τα συνηθισμένα, νόστιμο, χωρίς να έχει βαριά γεύση. Από την άλλη, αν έπρεπε να πω τι δεν μου άρεσε, θα ήταν οι τηγανητές πατάτες, οι οποίες, αν και φρεσκοκομμένες, ήταν φανερά άψητες και άνοστες.

Σε γενικές γραμμές, η ταβέρνα είναι μια όμορφη επιλογή με νόστιμη κουζίνα και ζεστή φιλοξενία. Για το τέλος το μαγαζί μας φίλεψε γλυκό, μικρά ατομικά μπακλαβαδάκια αλλά και καρπούζι. Τη μέρα που την επισκεφθήκαμε, υπήρχε και ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός ανήλθε στα 150 ευρώ για 6 άτομα.

INFO
ΤΗΛ.24636313
Ευαγόρα Παλληκαρίδη 5, Ορόκλινη, Λάρνακα