ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μουσών: Bar resto για εκλεκτικούς

Ανήκω στους αμετανόητους της παλιάς πόλης, τόσο φανατικός όσο και θαμώνας μόνιμος, πολύ προτού η περιοχή εντός των τειχών, γίνει το απόλυτο place to be. Από τότε λοιπόν που η παλιά Λευκωσία έχει γίνει μόδα και τουριστικός προορισμός μαζί, προσωπικά δεν την έχω απαρνηθεί, όπως άλλοι με σνομπ διάθεση, αλλά κάνω απλά μια πιο αυστηρή επιλογή. Διαλέγω χώρους που θεωρώ αυθεντικούς, φιλικούς, διαχρονικούς. Επιλέγω τα στέκια μου να είναι τα μπαρ, τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργούν και σε οποιαδήποτε άλλη γωνιά ή γειτονιά της Ευρώπης. Ένα από αυτά είναι σίγουρα το bar-resto Μουσών.

Ένας χώρος όμορφος, ελαφρώς παράμερα σε θέση, δίπλα ακριβώς από την απόλυτη βαβούρα. Δύο σε ένα δηλαδή. Και ησυχία και η ζωντάνια των διπλανών δρόμων. Σ’ ένα κτίριο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Νεοπτόλεμος Μιχαηλίδης και διαμόρφωσε ο Άλκης Δίκαιος… Σ’ έναν χώρο που έχει δημιουργηθεί από τα πιο ταλαντούχα χέρια. Με φιλικό προσωπικό και γενικά ευχάριστη διάθεση και ατμόσφαιρα. Για brunch τα Σαββατοκύριακα, για lunch, για καφέ, dinner ή για ένα από τα signature κοκτέιλ του.

Πρόσφατα, το μενού του έχει ανανεωθεί με ωραίες και πρωτότυπες συνταγές. Αν θα παραμείνετε όμως στα κλασσικά του, διαλέξτε prawn cakes ή μπιφτεκάκια γαρίδας σε ciabatta, pizzlet κτλ. Από το μενού του brunch ξεχωρίζουν επίσης, τα αυγά σε φρυγανισμένο μαύρο ψωμί, μπέικον, χαλούμι, χωριάτικο λουκάνικο και ψημένη ντομάτα. Γιάμιιι, απολύτως!

Στο ποιοτικό φαγητό, τα δελεαστικά κοκτέιλς και τον μοναδικό χώρο, προσθέστε και το γεγονός ότι εκεί, πληρώνοντας με τις κάρτες της Τράπεζας Κύπρου, παίρνετε και βαθμούς Ανταμοιβής, τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε στο Μουσών ή και σε άλλα 600 σημεία σε όλη την Κύπρο.