ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μύλος: Η «γκουρμέ» επιλογή της Kακοπετριάς, που αξίζει

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Ο Μύλος σίγουρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για την ιστορία όμως και για εκείνους που δεν γνωρίζουν καλά την Κακοπετριά, θα αναφέρω μόνο ότι στεγάζεται στο ομώνυμο ξενοδοχείο, ενώ μετράει 35 χρόνια ζωής και επιτυχημένης πορείας στη γαστρονομική σκηνή του τόπου.

Ο χώρος είναι απλά διακοσμημένος, με ρουστίκ και κάποια παραδοσιακά στοιχεία, ενώ το πέτρινο τζάκι δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα η οποία ταιριάζει γάντι στο χειμερινό σκηνικό της περιοχής.

Το μενού θα έλεγα πως είναι σχετικά λιτό, αφού τα πιάτα του είναι επιλογές που κάποιος μπορεί να βρει και σε μενού άλλων εστιατορίων. Εκτός από την περίφημη πέστροφα στην κάρτα τους θα βρείτε πολλά ορεκτικά από την κυπριακή κουζίνα, πιάτα από τη διεθνή, όπως τα ζυμαρικά και τα burgers, επιλογές σχάρας και steaks.

Αφού καθίσαμε και μελετήσαμε το μενού, αποφασίσαμε να πάρουμε μερικά από τα ορεκτικά σε πιο κυπριακό στυλ, όπως ήταν το ταχίνι, το χαλούμι και η χωριάτικη σαλάτα, ενώ για κυρίως επιλέξαμε να δοκιμάσουμε steak, τη μπριζόλα αλλά και το ζουμερό κοτόπουλο Κιέβ.

 

Όλα τα πιάτα ήταν καλοφτιαγμένα και καλοψημένα. Μια και μοναδική παρατήρηση θα μπορούσε να είναι αυτή που αφορά στη μπριζόλα, η οποία  σε κάποια σημεία ήταν σκληρή. Οι εκτελέσεις δεν αγγίζουν σε όλες τις περιπτώσεις την τελειότητα και ενδεχομένως να χρειάζονται και πιο τολμηροί συνδυασμοί στις γεύσεις και τα υλικά. Παρόλα αυτά, η συνολική εμπειρία είναι τόσο γοητευτική, γι’ αυτό και το εστιατόριο αυτό θεωρείται μια σταθερή αξία και μια πολύ καλή επιλογή στην ορεινή περιοχή για αυτούς που ψάχνουν κάτι πέρα από τις επιλογές ταβέρνας. Η εξυπηρέτηση ήταν εγκάρδια και με καλό ρυθμό.

Η γενικότερη σχέση ποιότητας-τιμής είναι πολύ καλή, αν και οι τιμές στις σαλάτες και τα ορεκτικά φαίνονται λίγο τσιμπημένες. Για γεύμα με ποτήρι κρασί, αλλά χωρίς επιδόρπιο, ο λογαριασμός ανήλθε περίπου στα €35 το άτομο.