ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Παύλος Φωτιάδης πρόεδρος των Ζυθοποιών Ευρώπης

Κατά τη Γενική Συνέλευση των Ζυθοποιών Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, ο κ. Παύλος Φωτιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Photos Photiades Breweries και του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Ένωσης. Ο κ. Φωτιάδης, ο οποίος διαδέχεται τον Demetrio Carceller, αναλαμβάνει την Προεδρία των Ευρωπαίων Ζυθοποιών σε μια εποχή έντονων προκλήσεων και αλλαγών στη βιομηχανία μπύρας. Η αναγνώριση του από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ζυθοβιομηχανίας ως ο νέος της ηγέτης, δεν αποτελεί μόνο ύψιστη τιμή για τον ίδιο, αλλά και για την Κύπρο. Μέσω της εκλογής του αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι παρά το μικρό της μέγεθος, η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την ενεργή συμμετοχή και τη διαχρονικά αταλάντευτη προσήλωση σε στόχους και πολιτικές που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη 

Μιλώντας μετά την πανηγυρική εκλογή του, ο κ. Παύλος Φωτιάδης ανέφερε ότι: «Η ανάληψη των νέων μου καθηκόντων στην Ένωση Ζυθοποιών Ευρώπης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα προσωπικά, αλλά και ευθύνη για τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της Ένωσης όπως έχει διαμορφωθεί κατά τη θητεία του κ. Demetrio Carceller. Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση της δυναμικής παρουσίας και συμμετοχής του τομέα της ζυθοποιίας στην κληρονομιά της Ευρώπης. Ο κόσμος της ζυθοποιίας αλλάζει ραγδαία συνδυάζοντας τάσεις ενοποίησης και άνθησης μικρών και μεσαίων ζυθοβιομηχανιών. Θα επιδιώξω η Ένωση Ζυθοποιών Ευρώπης να αξιοποιήσει αυτές τις αλλαγές, διευρύνοντας τα υφιστάμενα και επιτυχημένα προγράμματα της».

Εκτιμάται ότι η ζυθοποίηση στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει 2,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής μπίρας, από την καλλιέργεια σιτηρών μέχρι το γυαλί, με κατά μέσο όρο 1 θέση εργασίας να αναπτύσσει ακόμα 17 στους τομείς της διανομής, γεωργίας και εστίασης. Κατά το έτος 2014, η συνολική δαπάνη της μπίρα στην ΕΕ ανέρχεται στα €110 δις, ενώ σήμερα οι εξαγωγές μπίρας φτάνουν το 20% της συνολικής παραγωγής. Με το άνοιγμα 900 νέων ζυθοποιείων τα τελευταία 2 χρόνια, ο αριθμός των ζυθοβιομηχανιών ξεπερνά τις 6500.

«Εδώ και δύο χρόνια έχουμε λανσάρει σε πολλές χώρες την καμπάνια Love Beer, η οποία αναφέρεται στη θετική πλευρά της μπίρας. Σήμερα η μπίρα έχει επιστρέψει στη θέση που της αξίζει», επεσήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης κ. Demetrio Carceller.

Συνεχίζοντας, ο κ. Carceller είπε «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε κατορθώσει. Οι Ζυθοποιοί Ευρώπης, κατά την περσινή χρονιά, έχουν καταλάβει τη 2η θέση ανάμεσα στους καλύτερους εμπορικούς συνδέσμους στην κατηγορία των καταναλωτικών προϊόντων. Η δέσμευση μας για την παροχή διατροφικών πληροφοριών στον καταναλωτή, συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία αυτή. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κ. Παύλος Φωτιάδης αναλαμβάνει τα ηνία της Ένωσης. Γνωρίζοντας το πάθος του για την μπίρα, αλλά και την ηγετική θέση που κατέχουν οι εταιρείες που διευθύνει, είμαι πεπεισμένος ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ώθηση της Ευρωπαϊκής Ζυθοβιομηχανίας».