ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι νικητές των Βραβείων Νεολαίας 2016

Στην απονομή των Βραβείων Νεολαίας 2016, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017,  στο θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, απονεμήθηκαν συνολικά 10 βραβεία στις πιο κάτω κατηγορίες:

•Κατηγορία ΝΕΟΣ/ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Το βραβείο απονεμήθηκε στη ΝΑΤΑΣΑ ΡΕΒΕΚΚΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ.
Η δράση της Νατάσας αναφορικά με την ελκώδη κολίτιδα (νόσος του Crohn) είναι πάρα πολύ σημαντική. Η Νατάσα δεν επέλεξε να δεχτεί μοιρολατρικά τις επιπτώσεις της νόσου αλλά προτίμησε τη δυναμική δράση και την προσφορά. Βιώνοντας η ίδια τις συνέπειες τις νόσου προσπαθεί να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει την κυπριακή κοινωνία, καταπολεμώντας ταυτόχρονα το στίγμα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς

•Κατηγορία ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού δραστηριοποιείται από το 1971 στον τομέα της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας. Έχει να επιδείξει πλούσιο έργο αφού παρέχει συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες προσιτές σε όλους ιδιαίτερα τους νέους. Η ομάδα νέων του ΚΣΟΠ συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση της, και εκπροσωπεί την Κύπρο σε συνέδρια και σεμινάρια στο Εξωτερικό. Η ομάδα αυτή διοργανώνει εκστρατείες ενημέρωσης, ενώ συμμετέχουν σε δράσεις προάσπισης των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων.

•Βραβείο Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας
Το βραβείο απονεμήθηκε στην στην εταιρεία KLEOPAS POMEGRANATE JUICE.
To Βραβείο Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας αφορά ωφέλιμες δράσεις/πρωτοβουλίες στην ύπαιθρο που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας της χώρας και η δράση της συγκεκριμένης εταιρείας συμβάλλει ακριβώς προς την κατεύθυνση αυτή.

•Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το βραβείο απονεμήθηκε εξίσου στις ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΕΛΛΗ ΜΙΧΑΗΛ.
Πρόκειται για πολύ αξιόλογες πρωτοβουλίες που προωθούν στοιχεία της κυπριακής παράδοσης φιλτραρισμένα μέσα από μια σύγχρονη οπτική. Η Έλλη και η Βασιλική κατόρθωσαν μέσα από τη δράση τους να μας υπενθυμίσουν ότι οι Κύπριοι νέοι δημιουργοί μπορούν και σήμερα να παράξουν ποιοτικό πολιτιστικό έργο γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα.

•Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το βραβείο απονεμήθηκε στη ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ.
Η Νεκταρία Παναγή καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να διατηρεί ψηλές επιδόσεις στον αθλητισμό και συγκεκριμένα το στίβο. Προβάλλει επάξια τη χώρα μας σε πανελλήνιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ σε τοπικό επίπεδο κατέχει τα πρωτεία σε πολλές διοργανώσεις, δημιουργώντας έτσι πρότυπα για τη νεολαία της Κύπρου.

•Κατηγορία ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Το βραβείο απονεμήθηκε στη SMART DEVELOPMENT TEAM (Ιάσωνας Ιάσωνος και Χριστόφορος Κρόνης).
Οι δύο φοιτητές που αποτελούν το Smart Development Team κατάφεραν να μετουσιώσουν σε πράξη μια καινοτόμα ιδέα η οποία συνθέτει καινούργιες και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Επιπρόσθετα, η πρωτοβουλία αυτή εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής ευαισθησίας αφού αναδεικνύει το δράμα των προσφύγων, προσπαθώντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης.

•Κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ.
Η καινοτόμα προσέγγιση του Αντώνη Κουντούρη στη διαχείριση και επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων πολυουρεθάνης συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και αποτελεί καλή πρακτική για όσες βιοτεχνίες χειρίζονται παρόμοια θέματα.

•Κατηγορία ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΖΑΡΑΒΙΝΟ.
Η ερευνητική δραστηριότητα του Απόστολου Ζαραβίνου στο θέμα εξεύρεσης θεραπειών στα Λεμφώματα τύπου Β αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση των πολύπλοκων μηχανισμών της ασθένειας και την κατασκευή νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τους ασθενείς.

•Κατηγορία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το βραβείο απονεμήθηκε στον ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ (ιστοσελίδα foody.com.cy).
To Foody έφερε μια νέα προσέγγιση στην παραγγελία φαγητού τόσο διαδικτυακά όσο και μέσα από εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Κατάφερε σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας να είναι ο επίσημος συνεργάτης και να λαμβάνει παραγγελίες εκ μέρους 165 καφέ και εστιατορίων, να διαβιβάζει πάνω από 10 000 παραγγελίες τον μήνα. Ο κύκλος εργασιών του αυξάνεται με ρυθμό 25% τον μήνα.

•Κατηγορία ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Το βραβείο απονεμήθηκε στο ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΥΒΙΔΩΝ.
Το βίντεο που δημιούργησε το Κέντρο Νεότητας Κυβίδων προβάλλει τις δυνατότητες και όχι τις αδυναμίες των ατόμων με αναπηρία μέσα από τον αθλητισμό, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ενδυνάμωσης και υποστήριξης της νεολαίας προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

* Τα βραβεία Νεολαίας συνδιοργανώθηκαν από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα,