ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι νικητές των Βραβείων Ποιότητας - Κύπρος 2017

WIZ TEAM

Στην ιστορική αίθουσα της Πύλης Αμμοχώστου απονεμήθηκαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου τα Βραβεία Ποιότητας - Κύπρος 2017 του περιοδικού «Γαστρονόμου» της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Θεσμός που στρέφεται προς τον ντόπιο παραγωγό και επιχειρηματία, με στόχο να τιμήσει και να αναδείξει την ποιότητα και την ανάπτυξη μέσα από τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου.

Τα βραβεία έχουν έναν σκοπό από την αρχή: να βρεθούν οι Κύπριοι παραγωγοί που γέννησαν ιδέες και αγωνίστηκαν για να τις υλοποιήσουν. Που κυνήγησαν το όνειρό τους ρισκάροντας, από τον πρωτογενή τομέα ως τον τριτογενή! «Φέρνουμε στην σκηνή ανθρώπους με ποιότητα, όρεξη και μεράκι», ανέφερε στο καλωσόρισμα του ο εκδότης της «Καθημερινής», Δημήτρης Λοττίδης, ο οποίος ευχαρίστησε την Δάφνη Προδρόμου διευθύντρια του τμήματος επικοινωνίας της Τράπεζας Κύπρου, περήφανο χορηγό των βραβείων, επειδή πίστεψε στην ιδέα των βραβείων από την αρχή, δίνοντας νέα δυναμική στην κυπριακή παραγωγή.  «Η ανάγκη για άμεση και έγκαιρη ενημέρωση στην περίοδο των μεγάλων και συνεχόμενων κρίσεων που πλήγωσαν τη χώρα μας από την έκρηξη στο Μαρί και μετά» τόνισε ο κ. Λοττίδης, «μας ώθησε σε μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογία γιατί θέλαμε να ενημερώνεται ο κόσμος όσο καλύτερα γίνεται δημιουργώντας ίσως από τότε το μεγαλύτερο οικοσύστημα με εφαρμογές και ιστοσελίδες στον ελληνικό χώρο, σε μια χώρα που πιστεύουμε ότι αξίζει πάντα περισσότερα».

Κάθε χρόνο στα Βραβεία Ποιότητας πρωταγωνιστούν η υψηλή ποιότητα, η μοναδικότητα και η αξιοσύνη των Κύπριων παραγωγών, που κρατούν στα χέρια τους τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας!

 Απονέμοντας το βραβείο παραδοσιακού προϊόντος ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης σημείωσε ότι «η Κύπρος διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα, που μπορούν να σταθούν επάξια στο εξωτερικό». Παραλαμβάνοντας το βραβείο η κερδισμένη Νίκη Καυκαλιά ανέφερε ότι το βραβείο «είναι η ανταμοιβή των κόπων μας. Πιστεύουμε στην αξία των προϊόντων και τιμούμε πάντα την παράδοση μας».

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της απονομής του βραβείου ετικέτας που απονεμήθηκε στα προϊόντα αγια Σκέπη bio της θεραπευτικής κοινότητας Αγίας Σκέπης. Ο διευθυντής της, Γιώργος Παστελλάς, αφιέρωσε το βραβείο σε «όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους και να επιστρέψουν στην κοινωνία απαλλαγμένοι από τα ναρκωτικά»

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης πριν δώσει το βραβείο εξαιρετικής ποιότητας τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει μια νέα Κύπρος εάν δεν στραφούμε στη γνησιότητα, την ποιότητα, πίσω στις ρίζες μας. Και για αυτό πιστεύω ότι αυτός ο θεσμός προσφέρει σημαντικό έργο στην Κύπρο». Παραλαμβάνοντας το βραβείο o μελισσοκόμος Dominique Micheleto σημείωσε χαριτολογώντας ότι «εάν δεν ήταν η αφοσίωση της γυναίκας μου και της οικογένειάς μου, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω το επάγγελμα του, όμως ο χρόνος που πέρασα με τις μέλισσες μπορεί να είναι παραπάνω από αυτόν που πέρασε με την οικογένεια και θέλω να ζητήσω χίλια συγνώμη από τώρα», σημειώνοντας ότι «είμαι μεγάλη τιμή που μου κάνετε γιατί η μελισσοκομία στην Κύπρο αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω των αλλαγών των καιρικών συνθηκών, και η Κύπρος τη νιώθει πιο έντονα».

Για τέταρτη χρονιά ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή» ανέδειξαν και επιβράβευσαν τις προσπάθειες και τις επιτυχίες των Κύπριων παραγωγών ποιοτικών τροφίμων. Κοινός παρανομαστής όλων το μεράκι, το πάθος, η επιμονή στην ποιότητα για την παραγωγή και διάθεση γευστικών και υγιεινών προϊόντων. Άνθρωποι με αποφασιστικότητα που εργάζονται με συνέπεια, πείσμα, όραμα και θάρρος, οικογενειακές επιχειρήσεις και εταιρείες που πατούν στην παράδοση και κοιτάζουν στο μέλλον. Ο καθένας με τον τρόπο του συμβάλλει στην παραγωγική δύναμη της χώρας, και όλοι καταφέρνουν να μας κάνουν υπερήφανους.

Οι κατηγορίες και οι βραβευμένοι

ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙΟΥ
Στα παραδοσιακά προϊόντα Κατσουρά

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Στην Λούντζα Καυκαλιάς

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Στο μέλι Dominique

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
Αγια Σκέπη bio, της θεραπευτικής κοινότητας Αγίας Σκέπης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Fat free με στέβια, παγωτό PAPAFiLiPOU

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Στην μπίρα ΚΕΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Χαραλαμπίδης Κρίστης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ για λευκό κρασί
Μωροκανέλλα, οινοποιείου Άης Αμπέλης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ για ερυθρό κρασί
Βαμβακάδα, οινοποιείου Τσιάκκας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Μαγεία Λαζανιά, στον Λαζανιά

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Κοινότητα Αγρού γιατί προαγάγει τον γαστρονομικό πολιτισμό.