ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όσα πρέπει να ξέρεις για την Nikkei κουζίνα

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Αν ψάξεις για την πιο ισχυρή μαγειρική τάση που έχει «χτυπήσει» τις μεγάλες γαστρονομικές πρωτεύουσες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, τότε είναι βέβαιο ότι θα βρεις μπροστά σου την κουζίνα Nikkei. Η Nikkei είναι ακόμα ένα είδος κουζίνας που υπακούει στη fusion τάση που επικρατεί στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Η κουζίνα αυτή δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από Ιάπωνες που είχαν μεταναστεύσει στο Περού στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να προσαρμόσουν τις γαστρονομικές τους συνήθειες στα εγχώρια δεδομένα, με αποτέλεσμα να αναμειχθούν οι γιαπωνέζικες τεχνικές με τα περουβιανά υλικά.

Ο συνδυασμός γιαπωνέζικων υλικών, όπως η σόγια, το miso και τα θαλασσινά, με περουβιανά εμβληματικά τρόφιμα όπως οι πιπεριές aji και τα πολλά είδη πατάτας που παράγει η χώρα, δημιούργησαν τα πιάτα Nikkei όπως το διάσημο black cod miso, το tiradido, το ceviche με leche de tigre από κουμκουάτ, το nigiri σουπιάς με huacatay, το kamikaze maki.

Τώρα πού μπορείς να βρεις μια τέτοια κουζίνα στην Κύπρο;

 

Δείγμα αυθεντικής Nikkei κουζίνας θα βρεις στο εστιατόριο ΜΑ, ένα πρωτότυπο εστιατόριο για τα κυπριακά δεδομένα που βρίσκεται στο νέο πεντάστερο ξενοδοχείο Radisson Blu, όπου στεγάζεται το shopping center του Q Blu Plaza. Το εστιατόριο ΜΑ με ενθουσιασμό αναμειγνύει την περουβιανή κουζίνα με την ιαπωνική, σε ένα μοναδικό μίνιμαλ χώρο που δημιουργεί κομψά πιάτα, με υλικά από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να γευτείτε πιάτα όπως pollo ala brassa, pork belly, iberico presa αλλά και ψάρι Αμαζονίου, το οποίο μάλιστα μπορείτε να γευτείτε για πρώτη φορά στην Κύπρο. ΔΕΥ-ΚΥΡ 10.00-22.00